dissabte, 23 d’agost del 2008

EL CEL QUADRIBARRAT

No conec l'Amadeu Casellas... De fet, no n'havia sentit parlar mai fins ara, quan l'home porta ja 63 dies de vaga de fam per demanar el tercer grau penitenciari.

L'anarquista Amadeu Casellas és el pres més veterà del país. Va ingressar a presó per primera vegada el 1979, per robar a sucursals bancàries amb intimidació, i avui encara hi és. Ha iniciat la seva vaga de fam com a protesta per la seva situació penitenciària, perquè, segons sembla, el codi penal diu que les penes no poden superar els vint anys de presó i ell en porta gairebé trenta. Els jutges argueixen que no li poden concedir el tercer grau perquè hi ha un risc evident de fuga.

No conec l'Amadeu Casellas i segurament tampoc no compartim les mateixes idees ni tenim la mateixa ideologia. Trenta anys de privació de llibertat, però, són molts anys i seixanta-tres dies de vaga de fam són molts dies. Darrere de cada pres hi ha una història i l'Amadeu també té la seva. Una història que et fa dubtar sobre els veritables motius que impedeixen que pugui gaudir de la mica de llibertat que significa el tercer grau penitenciari. Una història que es pot seguir mínimament a través de les entrevistes que va publicar l'any 2001 "El 9 nou", o la de "La Vanguardia" de l'any 2004.

Nosaltres, però, des de la nostra vida en llibertat fem com diu el bloc "Des de la finestra": Pleguem la pancarta, anem a dinar... et deixem sol. La vida fàcil continua.