dimecres, 11 de febrer del 2009

10.000 A BRUSEL·LES I EL CERCLE CATALÀ DE NEGOCIS

Dijous 12 de febrer, a les 22 h en directe per ETV Llobregat, el programa CAL Parlar de Llengua girarà a l'entorn de dues iniciatives molt diferents, però que tenen un objectiu comú: l'assoliment d'un Estat propi per a Catalunya.

El 6 de setembre de 2008, Enric Canela escrivia al Bloc Gran del Sobiranisme un article titulat Perplex, jo?, una mena de reflexió sobre un informe publicat per l’Associació Catalana de Sociologia en que, al costat d’unes dades toptalment negatives pel que fa a Catalunya, es deia que els ciutadans d’aquest país estaven perplexos.

Enric Canela acabava el seu article fent al·lusió a la marxa sobre Washington encapçalada per Martin Luther King que l’any 1963 va aplegar 200.000 persones i es preguntava podríem aplegar nosaltres una xifra significativa de catalans i fer una marxa sobre Madrid?

De tot això va néixer la iniciativa de realitzar una marxa a Brusel·les: 10.000 a Brusel·les per l'Autodeterminació.

Fa pocs mesos, en Ramon Carner i un grup d’amics, empresaris, directius i professionals després de diverses trobades i reunions van arribar a la conclusió que calia una organització que canalitzés les inquietuds dels empresaris que ja estan convençuts que el futur econòmic de Catalunya passa per la consecució d'un Estat propi.

Aquest va ser l'inici del Cercle Català de Negocis (CCN) una agrupació d'empresaris als quals uneixen diversos objectius i entre ells el de l'autodeterminació per al nostre país.
El programa es podrà veure en redifusió.