divendres, 21 de desembre del 2007

EL PAÍS DELS ESVORANCS (XV) O... TRADICIONS?

Arriba Nadal i amb ells la invasió de “papàs Noel”, arbres de Nadal i altres succedanis que any rere any van arraconant, cada vegada una mica més, les nostres tradicions més genuïnes.
Hallowey... San Valentín.... Papà Noel... avets... tot plegat forma part d’un procés de “globalització consumista” en el qual anem caient sense gairebé adonar-nos-en. Un procés consumista en què també integren els elements tradicionals del país i, d’aquesta manera, portem un garbuix mental –i no només els infants- que aviat no sabrem on som.

Em direu que tothom és lliure de celebrar el Nadal com vulgui... I tant, faltaria més! Que cadascú, amb el seu entorn més immediat, que celebri el que vulgui: Pare Noel, Santa Claus, Sant Nicolàs o Sant Zapatero, que aquest també porta xecs regal. Una altra cosa molt diferent, però, és que els mitjans de comunicació –sobretot els de la “crosta”- les escoles, les entitats, etc. Facin difusió de manera oberta i desacomplexada de tot un seguit de símbols tradicionals que no tenen res a veure amb els que ens identifiquen com a comunitat humana i nacional.
Perquè els símbols –i els elements tradicionals en són uns dels més destacats- són l’element d’identificació més important que, des que l’ésser humà va decidir viure en comunitat, ha ajudat a configurar i cohesionar els diferents grups humans.
Benvingudes siguin totes les diferents manifestacions culturals que es projecten en cadascuna de les tradicions, però que mai ens facin deixar en un racó les nostres, particulars i úniques que, com la llengua, ens han acompanyat durant segles.

LES "ENTRANYES I EL COR..."


L’Audiència Nacional ha dictat sentència contra 47 processats, persones pertanyents a un ampli ventall d’entitats de caire abertzale, i ha dit que constitueixen “les entranyes i el cor d’ETA”.

No escriurem gaire cosa, no sigui cas que també acabem sent entranyes o cor d’alguna cosa, ens limitarem només a exposar-vos el que han dit al respecte entitats tan poc sospitoses com el Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Associació Catalana en Defensa dels Drets Humans.

Petits extractes del seu comunicat:

[...] es tracta, al nostre entendre, d’un dels exemples més greus dels efectes extensius de l’aplicació del concepte de terrorisme sobre la dissidència política. Una figura penal que a manera de “calaix de sastre”, arriba a afectar a individus i organitzacions com la Fundació Josemi Zumalabe amb un llarg recorregut històric pacifista, antimilitarista i per la no-violència[...]

[...] la Sentència evidencia una vegada més la inexistència d’una clara divisió de poders: l’acció judicial està sobrecarregada de valors polítics més que dels valors jurisdiccionals que han de regir-la [...]

[...]Quan són els objectius, i no els mitjans, els que es penalitzen –el que significa convertir fatalment l’independentisme basc en terrorista- es consolida un dret penal d’autor que persegueix ideologies en comptes de fets [...]

[...] constatem que la Sentència no constitueix cap episodi aïllat sinó que s’emmarca en una estratègia, més global i de llarga durada, de criminalització de l’ exercici del dret d’opinió, reunió, manifestació, entre d’altres, d’un sector important de la societat basca [...]

Llegiu, si voleu, el comunicat sencer.

TRES REGALS D'EN MÀRIUS SERRA


Us reprodueixo el missatge que hem rebut d'en Màrius Serra... Tres nadalàrius... Tot un regal!

Com que és temps de nadales i ja no ve d'un spam, he pensat de felicitar-te les festes amb tres nadalàrius perquè els facis servir, si ho vols, a les sobretaules dels àpats nadalencs.
Bon neuronadal!

El primer no és nou, però és el més nadalenc que dec haver formulat fins ara:

"Idèntic a Jesucrist, de 6 lletres".La solució figura entre les dels 141 enigmàrius recollits al llibre Enviar i rebre.Concretament és la de l'enigmàrius número 71.

El segon sí que és nou, i no trobaràs la solució impresa enlloc fins que no la formuli per antena, a El matí de Catalunya Ràdio, el dilluns 31/12:"El conjunt d'aquest any nou, de 4 lletres".Què? Te'n surts, o hauràs d'esperar al dilluns 31 a les 8:15 del matí?

Finalment, la solució del tercer no sortirà enlloc, ni jo te la diré, morè.

"La part del pa que més odia en Ferran, de 6 lletres".
Bon Nadal!

Màrius Serra

dimecres, 19 de desembre del 2007

NO AL TANCAMENT!


CATALAN TV BANNED!

La recepció Tv3 ha estat prohibida al País Valencià!!
Per la llibertat d'expressió, NO al tancament! ...
Clica el logo que trobaràs en aquest mateix bloc i participa en la campanya!

dilluns, 17 de desembre del 2007

TV3 AL PAÍS VALENCIÀ... MOBILITZEM-NOS!


CAMPANYA ENVIAMENT
CORREUS ELECTRÒNICS

Acció Cultural del País Valencià us anima a dur a terme una nova actuació davant l'atemptat greu contra la llibertat d'expressió que ha suposat el tancament del repetidor de la TV3 de la Carrasqueta que emetia durant més de 20 anys sense interrupció en la zona d’Alacant.

Envieu els textos que us proposem a les següents adreces electròniques per mostrar la vostra indignació davant uns fets tan greus.

PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA, Sr. Francisco Camps
http://www.pre.gva.es/val/buzon.htm

“Volem TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!
Arxiveu l’expedient i la multa a Acció Cultural, i torneu a obrir TV3, C33, 3/24 i 300 a Alacant!”



PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, Sr. José Montilla
gbpresident.presidencia@gencat.net

“Volem TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!
No accepteu un acord que no respecte el que s’ha aconseguit aquests 20 anys!”



MINISTERI D'INDÚSTRIA, Sr. Joan Clos
https://registrotelematico.mityc.es/aplicaciones/infoabonados/InfoSia.aspx


“Volem TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!
Legalitzeu les emissions de TV3, C33, 3/24 i 300 al País Valencià!”

MOBILITZAT

ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ us convoca i anima a assistir de forma massiva a les següents concentracions per manifestar el rebuig al tancament del repetidor de la Carrasqueta que donava cobertura de TV3, Canal 33, 3/24 i 300 a la zona d'Alacant, per l'imminent tancament del repetidor del Bartolo a Castelló i del Monduver.

ONTINYENT: que tindrà lloc avui divendres 14 de desembre a les 20 h a la Plaça Major.

CASTELLÓ: que tindrà lloc dissabte 22 de desembre a les 19 h al Carrer Major (Davant de la casa dels Caragols).

GANDIA: que tindrà lloc dissabte 22 de desembre a les 19 h al Plaça de l’Ajuntament.

ENDAVANT AMB LES NOSTRES TRADICIONS!

PAÏSOS CATALANS...
LLENGUA, CULTURA I LLIBERTAT!