dissabte, 15 de setembre del 2007

EL DALAI LAMA I ELS PAÏSOS CATALANS

Com podreu veure en el missatge que us reproduïm tot seguit, el llibre d'en Daniel Camon: Un únic camí, en la seva versió en anglès, ha arribat fins i tot al Dalai Lama.

Daniel Camon és, entre moltes altres coses, un col·laborador habitual del programa CAL PARLAR DE LLENGUA.



El passat 10 de setembre el portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, va regalar una estelada al catorzè dalai lama, Tenzin Gyatso , que va visitar el Parlament de Catalunya durant la seva estada a Barcelona. Durant la recepció al Parlament de Catalunya, les JERC varen lliurar-li també el llibre en anglès "A unique path", del periodista Daniel Camon, sobre la realitat política i social dels Països Catalans i la seva lluita per la independència. D'aquesta manera, les JERC traslladen a una personalitat internacional la realitat política dels Països Catalans i la negació dels drets col·lectius que imposen els governs espanyol i francès sobre el nostre país. Durant la seva visita al Parlament de Catalunya, el líder tibetà va definir Catalunya i el Tibet com dues realitats "molt semblants", i va elogiar la lluita dels catalans per aconseguir la llibertat, i va mostrar-se esperançat que en un futur la República Popular Xina pugui reconèixer nacionament el Tibet i que aquest territori aconsegueixi "un cert grau de sobirania". Gyatso també va defensar, durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació, "el dret dels pobles a conservar la seva cultura i la seva identitat"

El colonialisme visible et mutila sense dissimular:
et prohibeix dir,et prohibeix fer,et prohibeix ser.

El colonialisme invisible, en canvi, et convenç que:
no es pot dir,no es pot fer,no es pot ser.

divendres, 14 de setembre del 2007

ALGUNA COSA ES MOU...

Des de fa ja temps alguna cosa s'està movent dins del cos social i polític del nostre país. Després del desencís que ens va provocar el trist desenvolupament estatutari, després del canvi de rumb d'ERC (perdò... d'Esquerra...), després de la investidura del Molt Honorable senyor Montilla, després dels col·lapses circulatoris per terra, mar i aire i de les apagades múltiples, la societat es comença a moure i arrossega amb ella el sector polític. Observem-ne alguns indicadors:

L'abstenció de les darreres eleccions, la tendència del vot de càstig... el creixement de les CUP...

Els darrers moviments dins d'ERC (perdó de nou... d'Esquerra). El Reagrupament.cat d'en Carretero, inicialment menysvalorat i menystingut, ha crescut com l'escuma amb més de 600 militants d'ERC que s'hi han adherit. Ara, el 20 d'octubre, presentaran una ponència alternativa a l'oficial (Construïm una nació sobirana, cohesionada i moderna) dins de la Conferència Nacional d'ERC. És interessant de veure les diferències entre aquesta ponència i l'oficial.

També, dins d'ERC, el moviment de base Esquerra independentista, liderat per Uriel Bertran, que té com a objectiu aglutinar la militància per impulsar un canvi de rumb en el partit.

El creixement imparable de moviments com el de la Plataforma pel dret a decidir o el de Sobirania i Progrés o l'aparició de plataformes d'opinió com la del Cercle d'Estudis Sobiranistes de l'Hèctor López Bofill i del magistrat Alfons López Tena.

En el món de la xarxa, les iniciatives com Estatpropi.cat, la Xarxa de Blocs Sobiranistes o la darrera campanya pel visionat del vídeo sobre Èric i l'Exèrcit del Fènix...

No seré tan optimista per dir que l'independentisme està creixent a passos de gegant, o que la independència la tenim al tombar de la cantonada; però sí que es nota i es perceben noves ànsies de llibertat, un augment en el desig de poder ser nosaltres mateixos sense haver de demanar permís a ningú, de poder decidir on, com i de quina manera hem de distribuir els nostres propis diners... Resumint... un augment en el desig de sobiranisme. I, si som capaços entre tots plegats de canalitzar adequadament aquests sentiments i desitjos, potser sí que serem només a un pas de la independència... encara que el pas a donar hagi de ser un pas de gegant.

dimecres, 12 de setembre del 2007

JA HI ÉS!


El documental del cas de l'Èric Bertran ja apareix en el rànquing dels 100 més vistos. Concretament en el número 95.
12-09-07
85.644

dimarts, 11 de setembre del 2007

1714-2007

11 DE SETEMBRE DE 2007
HONOR I GLÒRIA ALS LLUITADORS DE 1714

LA LLUITA CONTINUA!

dilluns, 10 de setembre del 2007

CAL CONTINUAR!!

Continuem fent-nos ressò de la campanya
Reproduïm el darrer missatge de Xavier Mir, promotor de la campanya:

dilluns, 10 de setembre de 2007 10:22h

Aquesta mitjanit, la campanya “El món ha de saber-ho”, que es va posar en marxa a partir de l'apunt “Per una nova acció coordinada de la blogosfera”, ha arribat al termini proposat. Es tractava de fer un visionat massiu del documental de Xevi Mató del 3 al 9 de setembre i ara mateix el comptador reflecteix 73.325 visionats que han comportat que el vídeo aparegui en quinze rànquings. Però ens hem quedat a les portes del nostre objectiu: col·locar-nos entre els més vistos del món. En el moment de redactar aquest apunt, la posició número 100 dels més vistos en la categoria de notícies i política té 78.781 visionats. Hi som ben a prop, doncs. Tot i que el llistó va pujant a cada dia que passa, el nostre ritme d'ascens és molt més fort i avui mateix o demà a tot estirar podem aconseguir entrar al rànquing. De fet, es confirma la represa alcista de la corba que va tocar fons el dia 5. Ahir a aquesta hora portàvem 62.072 visionats i avui ja en són 11.000 més. Per això crec que ara seria una llàstima deixar-ho córrer i proposo que continuem visionant-lo. No pas de manera indefinida, sinó fins al 25 de setembre.