divendres, 24 d’octubre del 2008

A ESPLUGUES, JA XERREM EN CATALÀ!

Ahir, dijous 23 d'octubre, es van iniciar els Grups de Conversa Xerrem a Esplugues de Llobregat.

Xerrem, és un projecte de voluntariat per al foment de l’ús social del català. És una iniciativa promoguda per la CAL d'Esplugues (Coordinadora d’Associacions per la Llengua) amb l’objectiu d’afegir-se a les propostes de voluntariat encaminades a fomentar l’ús social de la llengua.
Cada dijous, de 7 a 9 del vespre, ens continuarem trobant amb les nostres sherpes, la Teresa i la Imma, al local de l'Espluga Viva, C. Sant Francesc Xavier, 7-9 (Casa Termes).

Si coneixes algú que vulgui millorar el seu català oral, que vulgui eliminar pors i vergonyes i adquirir una bona fluïdesa, digues-li que encara hi és a temps d'incorporar-se als grups Xerrem de la CAL d'Esplugues. Només cal que vagi al lloc de trobada, qualsevol dijous de 7 a 9 del vespre.

dimecres, 22 d’octubre del 2008

dimarts, 21 d’octubre del 2008

HALLOWEEN A PORTAVENTURA? UNA BONA CASTANYADA!

Aquest és el lema de la nova campanya de Criteri.cat.

Us reproduïm el text de la carta que s'envia als responsables de Port Aventura.

Benvolguts/des responsables de Port Aventura,

Com a ciutadà d’aquest país, vull mostrar-li el més absolut desacord amb la campanya publicitària que el seu establiment està duent enguany (que té continuitat respecte anys anteriors), destinada a la potenciació de la festivitat del Halloween com a atracció del seu complex d’oci.

Crec que la seva empresa, que sovint ha estat presentada com un emblema del país en qüestions d’oci, hauria de ser més sensible a les pròpies tradicions, i aprofitar el seu potencial de captació d’autoctons i turistes per promoure altres tipus de festivitats, amb més història i arrelament en el territori.

Les festes populars són quelcom que ens identifiquen com a país, i com a tals les volem preservar i mantenir. Entenem que la seva ferotge campanya de promoció del Halloween no tan sols no ajuda a aquest manteniment, sinó que creiem que ataca frontalment aquestes festivitats, ja que promou una iniciativa uniformitzadora i sense tradició al país, que no fa més que malmetre una tradició com la Castanyada.

És per això que els demanem la retirada d’aquesta campanya i els convidem a potenciar la Castanyada com a element de màrqueting i de captació de clients. De no ser així, poden comptar que no tornaré a posar els peus en el seu establiment.

Atentament,

dilluns, 20 d’octubre del 2008

XAVIER MIR: DIA 140, 141 i 142 DE LA VAGA

Vaga de bloc per la sobirania (140, 141 i 142)
xaviermir Vaga de bloc dilluns, 20 d'octubre de 2008 08:48h
Dia 140, 141 i 142 de la vaga.
I en fa dos, descobria Oriol Vidal, que avui té bloc a Vilaweb.
Avui fa un any, la XBS arribava als 500 blocs agregats.
En fa dos, els Joves d'Esquerra Verda ens proposaven que ens folléssim la dreta.

25 D'OCTUBRE, CORRELLENGUA AL BARRI DE SANTS DE BARCELONA

La desena edició del Correllengua arribarà als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta el proper dissabte 25 d’octubre. Tots els actes tindran lloc a la plaça de Sants.

Podeu veure el programa, amb moltes activitats i variades, al web de la CAL d'Esplugues.
Participem-hi!

CORRELLENGUA D'ESPLUGUES (Dídac López)


Mentre arriba el nostre propi reportatge del Correllengua 2008 celebrat la setmana passada entre els dies 15 al 19, us oferim el primer apropament que n'ha fet al seu bloc el sempre diligent i efectiu soci de la CAL d'Esplugues, en Dídac López.