divendres, 18 de setembre del 2009

COMENCEM LA CAMPANYA PER A LA ILP TELEVISIÓ SENSE FRONTERES

Avui, 18 de setembre, comença la Festa Major d'Esplugues.
Demà, la CAL d'Esplugues, engegarà la campanya de recollida de firmes per a la ILP Televisió sense fronteres; una campanya que s'allargarà fins al 24 de març de 2010. L'objectiu és ben clar: recollir 500.000 signatures en el conjunt de l'Estat per tal de presentar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament espanyol a fi de garantir, per llei, l’espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega.
Des de la CAL d'Esplugues ja fa uns mesos que hi estem treballant. Hem contactat amb les Entitats i també amb els partits polítics amb representació municipal per tal que s'adhereixin a la campanya. Ara ja comença a ser el moment dels ciutadans.
Demà, 19 de setembre, serem al Parc Pou d'en Fèlix a partir de les 5 de la tarda recollint les primeres signatures de la gent d'Esplugues. Us hi esperem!
Més informació al web de la CAL d'Esplugues i també en aquest PDF explicatiu

Per la supervivència de la televisió en català als Països Catalans!
Per l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega!
Col·labora en la Iniciativa Legislativa Popular!

dijous, 17 de setembre del 2009

A ESPLUGUES NO HI HAURÀ REFERÈNDUM... DE MOMENT


A Esplugues de Llobregat no hi haurà referèndum per la independència... si més no, avalat per l'Ajuntament.
En el Ple que es va celebrar ahir, 16 de setembre, es va discutir una moció d'ERC que demanava una consulta popular sobre la independència. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC i del PP. ICV també va votar en contra d'un dels punts de la moció.

La proposta només va comptar amb els vots afirmatius d'ERC i de CiU.

Esplugues, però, sembla despertar-se d'unes quantes dècades de romandre dormida nacionalment.

dimecres, 16 de setembre del 2009

LAS CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA: ARENYS DE MUNT

El 13 de Setembre Comencem a decidir - Arenys de Munt

Avui, 17 de setembre, a les 22 h en directe per ETV Llobregat (TDT canal 36) el programa La clau de la nostra història presentarà un programa especial dedicat al referèndum per la independència celebrat el passat diumenge a Arenys de Munt.

Arenys de Munt és un poble tranquil, de poc més de vuit mil habitants, de la comarca del Maresme. Només, de tant en tant, es veu pertorbat per la força de les aigües que baixen per la Riera de Sobirans després d’una de les habituals tempestes de tardor. Les rierades, però, semblen haver-se avançat, enguany.

La tranquil·litat habitual d’aquest poble es va acabar quan el MAPA (Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació) va comunicar a l’Ajuntament la seva voluntat de fer una consulta entre la gent d’Arenys de Munt sobre la conveniència o no que Catalunya esdevingui un estat dins de la Unió Europea.

“Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?”

Aquesta és la pregunta que ho va trasbalsar tot. La resta de la història, poc o molt ja la coneixeu... El diumenge 13 de setembre se celebrava la primera consulta per la independència de Catalunya. Tranquil·litat, civisme, alegria i fins i tot festa omplien els carrers d’Arenys de Munt. Un ambient que contrastava fortament amb tota una cadena de despropòsits que havien precedit la consulta popular. Actuacions ridícules i gairebé esperpèntiques de la justícia i de l’Estat espanyol havien volgut alterar i enterbolir aquesta manifestació democràtica d’un poble.

A La clau de la nostra història tindrem com a convidats:

Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt per la candidatura Arenys 2010
Alfons Molons, 1r Tinent d'alcalde, regidor d'Arenys de Munt per CiU
Joan Rabasseda, regidor d'Arenys de Munt per ERC
Josep Manuel Ximenis, regidor d'Arenys de Munt per la CUP
Alfons López Tena, jurista

dimarts, 15 de setembre del 2009

CATALUNYA AL PUNT DE MIRA DEL MÓN

L’alcalde d’Arenys de Munt, el Sr. Carles Móra, va ser el cap de llista de la candidatura popular independent Arenys de Munt 2000. La força de la gent, un candidatura que va guanyar les passades eleccions municipals. La resta ja la coneixeu, la unitat entre els moviments populars i les forces polítiques independentistes i sobiranistes ha propiciat el referèndum del passat 13 de setembre.

Del web d’Arenys de Munt 2000 hem volgut facilitar-vos aquesta entrada per tal que ens puguem adonar (els qui encara siguin a la inòpia o vulguin ser-hi) de la importància del primer referèndum per la independència.

Quan ahir es donaven xifres sobre el referèndum popular d'Arenys de Munt, es parlava de prop de 300 periodistes acreditats d'uns 60 mitjans de comunicació diferents, alguns d'ells de l'estranger. Potser alguns es pensaven que aquestes dades es donaven només amb la intenció d'augmentar la importància d'aquest procés democràtic, però la realitat d'aquestes xifres es manifesta per si sola quan fem un repàs per la premsa mundial. Són diversos els mitjans i les agències de notícies de prestigi mundial que s'han fixat en la consulta d'Arenys de Munt i se n'han fet ressò.
Entre d'altres hi podem trobar:

· el prestigiós The New York Times ('Catalan Town Votes For Independence From Spain')

· la cadena paneuropea Euronews ('Catalan town votes for independence')

Aquests dies, més que mai, Catalunya és al punt de mira de molts llocs del món, que observen els nostres moviments cap a la independència.

LA MARXA D'ESPLUGUES EN VÍDEO

Aquí us oferim un senzill vídeo de la Marxa de Torxes d'Esplugues de Llobregat per la independència.


diumenge, 13 de setembre del 2009

AVUI HA ESTAT UN GRAN DIA (JA EN PORTEM TRES!)

Amics i amigues... Avui ha estat un gran dia. Un dia feliç, alegre, joiós. Un dia en què la gent, tot passejant per la riera d'Arenys, ens somrèiem i ens saludàvem. Un dia en què hem cantat seguint la potent veu d'en Titot. Un dia en què, com ens recordava en Francesc Ribera en la seva darrera cançó, "Som d'un país. Som del món"


Avui ha estat un gran dia... com ahir... i com també va ser una gran nit la del 10 de setembre a Esplugues de Llobregat. Més de 150 persones vam marxar juntes pels carrers d'Esplugues reclamant la unitat d'acció i la dignitat nacional per aconseguir la independència.


Grans dies... Gran nit...


Som d'un país. Som del món.



Totes les fotos de la Marxa d'Esplugues i del referèndum d'Arenys a l'espai de la CAL d'Esplugues al Facebook


També en podeu veure sobre el referèndum a Directe.cat


I un molt bon vídeo a Vilaweb.cat