divendres, 11 de maig del 2007

DEDICAT ALS NOSTRES POLÍTICS


Ja s'ha iniciat la campanya electoral i tots els nostres polítis es troben superenfeinats a la recerca del vot de la ciutadania. Ens expliquen objectius i intencions; ens prometen tot l'imaginable i, també allò que és inimaginable.

Dedicat a tots ells i a tots elles, us reprodueixo un article de l 'Iu Forn, publicat a l'AVUI de l'11 de maig i que, segons l'articulista, no fa més que reproduir un acudit que circula per Internet.

I per celebrar que ja som en campanya, una simpàtica història irreal (o no) que circula per Internet i que té com a protagonista un polític:

“Benvingut al paradís”, li diu sant Pere. “Pots triar entre passar l’eternitat al cel o a l’infern, així que el que farem serà fer-te passar un dia a cada lloc i decideixes”. Agafen l’ascensor de l’infern i just quan s’obren les portes apareixen al mig d’un verdíssim camp de golf. Al fons hi ha un club on els seus amics estan fent una festa. Després d’una partideta de golf, sauna, sopar al restaurant Gourmet del club i nit amb senyoretes que fumen i et parlen de tu. Quan arriba l’hora de marxar, tots li fan una encaixada de mans i el saluden mentre puja a l’ascensor que el durà al cel.

S’obre la porta i sant Pere l’està esperant. “Ara és el moment de passar un dia al cel”, li diu. Així que el polític passa les 24 hores saltant de núvol en núvol, tocant l’arpa, cantant i més avorrit que un míting de Montilla. 24 hores després, sant Pere va a buscar-lo: “Ja has passat un dia a l’infern i un altre al paradís. Has de triar la teva eternitat”. “Home, és claríssim. Definitivament trio l’infern”. Així que sant Pere l’acompanya fins a l’ascensor i ell hi baixa de nou.

Quan s’obren les portes, es troba al mig d’una terra deserta plena de rates i coberta d’excrements i immundícies. Veu tots els seus amics tristos, vestits amb parracs, recollint porqueria i ficant-la en bosses negres. El Diable se li acosta i li passa un braç per les espatlles. “No ho entenc –balbuceja el polític–, ahir vaig ser aquí i hi havia noies boniques amb ganes de gresca, un camp de golf que ni a Múrcia, un club selecte on ens vàrem fotre un sopar que no el supera ni en Ferran Adrià, i ens ho vam passar de conya. En canvi avui això és un femer ple de merda i els meus amics semblen uns desgraciats”.

El Diable el mira, somriu i diu: “És que ahir érem en campanya. Avui… ja ens has votat a nosaltres!”

diumenge, 6 de maig del 2007

QUÈ PASSA AMB ELS MITJANS PÚBLICS CATALANS?

Des de fa uns anys, les emissores que depenen de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió estan experimentant una involució, subtil, però força espectacular.

La llengua catalana cedeix terreny a la castellana en molts dels programes... Ja no s'entrevista els convidats castellanoparlants en català, ni tan sols encara que aquests manifestin obertament que l'entenen... El llenguatge que es fa servir en els telenotícies ens remet contínuament a referents espanyols... i un llarg etcètera. De tot aixó ja en va parlar en Víctor Alexandre en un llibre que us recomano: TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d'Espanya?

Aquests darrers dies hem assistit a una nou exemple de manipulació informativa per part de les emissores de la Corpo. El tractament que han donat a les eleccions escoceses, on ha acabat guanyant l'SNP, que és un partit independentista, ha estat de notícia de segona o tercera fila; molt diferent, no cal ni dir-ho, al que han atorgat a les eleccions presidencials franceses. Gairebé no ens hem assabentat que el partit guanyador té en el seu programa un projecte d'independència per al país. Com molt bé apunta un article del diari digital Directe.cat, la manipulació de noms, -i no només de noms- ha estat flagrant. S'ha parlat molt de nacionalisme escocès i de partit nacionalista, però s'ha defugit la paraula independència i independentistes.

Hi ha gent a qui li interessa amagar que a Europa la independència és possible?


PC CITY MALTRACTA EL CATALÀ

Tal com informa el bloc quotidià de l'Álvaro, la cadena de productes informàtics PC CITY, amb botigues arreu dels Països Catalans, maltracta d'una manera força bèstia la nostra pobra llengua.El blocaire va quedar tan escandalitzat de les errades ortogràfiques que trobava al seu PC CITY que no va dubtar en fotografiar-les i fer-ne un article de denúncia.
Entre les perles que perpetra PC CITY hi podem trobar "assistència telefònica pel maneig", “informaciò” enlloc de "informació", "tècnis" enlloc de "tècnics", i un llarg etcètera. A continuació us deixem amb algunes de les perles que ha capturat l'Álvaro.