dissabte, 26 de setembre del 2009

NO ELS DEIXEM!

No sé per què, però tinc la sensació que els independentistes estem tornant a caure en un error. Vaig a dir una cosa que aparentment semblAfegeix una imatgea una incongruència: no podem deixar de cap manera que els que estirin del carro siguin els partits polítics. Si són ells, a través dels seus representants a cada municipi, els que lideren les propostes de referèndums tot plegat acabarà en una batalla partidista més, a les quals ja ens tenen acostumats.
És veritat que en molts ajuntaments els únics que poden presentar mocions en un Ple municipal són els partits polítics amb representació al Consistori. Ara bé, hi ha una diferència molt gran entre presentar una moció i liderar-la. De fet, a Arenys de Munt la moció la va presentar la CUP, però aquesta havia estat gestada i liderada en un primer moment per una entitat privada, el MAPA (Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació) i, tant l’un com l’altra, es van anar diluint i perdent protagonisme tan bon punt es va constituir la Comissió encarregada de tirar endavant la proposta de referèndum.

Poc a poc estem veient com deixant-ho en mans dels partits polítics s’estan produint situacions que podríem considerar d’insòlites, si no fos perquè aquest és un adjectiu que no existeix en el vocabulari dels partits.

Un parell d’exemples:

Les Borges Blanques. S’arriben a aprovar fins a tres mocions diferents!

El Vendrell. El Ple rebutja una moció d’ERC, però en canvi n’aprova una de CiU... per què? Doncs, perquè la de CiU incloïa consideracions polítiques sobre el tripartit que governa la Generalitat.
A l’estil d’Arenys de Munt, han de ser les plataformes sobiranistes, les entitats, els moviments locals els que ha de prendre les regnes de les consultes; i benvinguts siguin els partits que desitgin sumar forces... i tant! No els deixem, però, que utilitzin l’autodeterminació per a les seves pròpies maniobres electoralistes.

dijous, 24 de setembre del 2009

CAMINADA POPULAR I TELEVISIÓ SENSE FRONTERES


Com cada any, l'Espluga Viva, en colo·laboració amb el Grup d'Estudis, organitzen la (XIII ja!) Caminada popular a Sant Pere Màrtir. Diumenge 27 de setembre, a les 9 del matí, els caminants sortiran de la plaça Mireia d'Esplugues. Les inscripcions les podeu fer al local de l'Espluga Viva, C. Sant Francesc Xavier, 9.

La CAL d'Esplugues hi serà present tan a la caminada com a l'acte popular que tindrà lloc a partir de les 12 del migdia al cim de Sant Pere Màrtir. Des d'allí, continuarem amb la campanya de recollida de signatures per a la ILP Televisió sense fronteres.

Quedem, doncs, el diumenge al cim de Sant Pere Màrtir!

dimarts, 22 de setembre del 2009

CARTELL DEL CORRELLENGUA 2009 DE SANTS

Per primera vegada, la Comissió organitzadora del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta ha convocat un concurs de cartells per il·lustrar l’edició d’enguany. Una vegada finalitzat el termini de presentació de cartells al concurs, l’edició d’enguany del Correllengua ja té imatge.
Amb un total de 8 propostes presentades, la Comissió organitzadora va triar el cartell guanyador, que serà la imatge del Correllengua del 2009 en aquests barris. L’obra guanyadora és de Ruth Rodríguez, una jove de 32 anys, llicenciada en Belles Arts i dedicada al disseny gràfic, resident a la Bordeta. Durant el Correllengua hi haurà una petita exposició amb totes les obres presentades.
Aquesta és la primera activitat del Correllengua, que se celebrarà el proper 24 d’octubre a la plaça de Sants. La comissió organitzadora, formada per 21 entitats però amb la porta oberta a la participació de més entitats, es troba en aquest moment programant les diverses activitats que configuraran aquesta jornada. El denominador comú del Correllengua continua sent el mateix: fomentar la llengua i cultura catalanes en un ambient festiu i reivindicatiu, mostrant la vitalitat de les expressions culturals catalanes.

dilluns, 21 de setembre del 2009

ARENYS DE MUNT: COMENCEM A CAMINAR

Us adjuntem un audiovisual sobre el referèndum per la independència d'Arenys de Munt.