dijous, 23 de juliol del 2009

NI UN MINUT MÉS AMB ESPANYA


Els partidaris del pacte per al finançament estan movent tots els elements propagandístics i publicitartis de què disposen per tal de convèncer-nos que ha estat la gran jugada catalana del segle.

Mentre, les opinions desfavorables restren amagades i gairebé apartades dels grans mitjans de difusió. Només hi apareixen les queixes de CiU que, en ser partidistes, no acaben tampoc de trobar terreny adobat per arrelar-hi.

Continuo sense entendre un borrall de tot plegat... Ara bé, per experiència desconfio de tots aquests grans muntatges propagandístics dels nostres polítics i poso més la meva confiança en persones com les que us he anat referint en anteriors articles.

A ris de ser titllat, com ens diu Joan Ridau d'ERC, "d'indepedentista maximalista", us recomano la lectura de l'article Espanyolitis aguda, d'en Salvador Cardús.

Un petit tast:

No voldria perdre ni un minut més amb Espanya. Un paràgraf encara és massa. Sobretot, perquè les seves arrogàncies són fruit dels nostres acovardiments, dels agraïments exagerats i mesells, que afavoreixen una mena de concepció feudal de la política en la qual es veu que cal agrair a l’amo la generositat d’haver fet –una mica de– justícia.

dilluns, 20 de juliol del 2009

ELS ESTIRES I ARRONSES DEL PACTE

Mentre el tripartit mobilitza tots els seus efectius per tal d'explicar les bondats del nou acord de finançament, continuen les veus crítiques que es neguen a acceptar que sigui la gran solució als mals de Catalunya.

Vilaweb continua oferint vídeos que recullen les veus discordants. En el darrer, el doctor en economia i ex-secretari de Comerç del govern, Emili Valdero, diu que 'és un pèssim acord; els números no quadren de cap manera'. L'activista pel dret de decidir, Mònica Sabata, diu que no compleix l'estatut i que és molt lluny del concert econòmic. I el portaveu de la CUP, Marc Sallas, explica que aquest model 'perpetua el sistema actual'.