divendres, 21 de setembre del 2007

PER RIURE...?

Si teniu ganes de riure... o de plorar....
Si avui no sabeu amb qui o amb què descarregar tot l'excés d'adrenalina que aneu acumulant al llarg de la setmana....

O... si simplement voleu reafirmar-vos en la vostra identitat....
No ho dubteu! Stop nacionalistas és el vostre espai web!

dimecres, 19 de setembre del 2007

MÉS ENSARRONADES

Després que a l'hemicicle del Parlament espanyol els diputats i diputades fessin exhibició de la nova moda de samarretes esportives, es va arribar a la votació de dues iniciatives parlamentàries a favor del reconeixement internacional de les seleccions esportives autonòmiques, perquè puguin tenir presència a les competicions oficials i que es derroguin les sancions previstes per als esportistes que no vulguin anar convocats per la selecció espanyola. Com era d'esperar la proposta va ser rebutjada amb els vots en contra dels partits nacionalistes espanyols, PP i PSOE.

Que passa, però, amb els diputats catalans del PSC? Per què a Catalunya voten a favor del reconeixement de les seleccions i a Madrid en contra? Quina mena de malaltia esquizofrènica, de personalitat dual, pateixen aquests diputats i diputades? El PSC (a la manera del de Navarra) un partit sobirà que pren les seves pròpies decisions? Permeteu-me un llarg i profund somriure....

Mentrestat la flamant nova ministra Carme Chacon anunciava, conjuntament amb el president Zapatero (aquell del "apoyaré el proyecto d'Estatut...") i amb bombo i platerets el pla de suport a l'emancipació i impuls del lloguer . Atenció, però, amb aquest -aparent- gran pla d'ajut. Segons diu Vilaweb, el pla ha desencadenat la polèmica perquè sembla ser que es tracta d'una còpia d'un pla que ja és en vigor des de 2004, fins ara competència de les comunitats autonònomes, com és el cas de la Generalitat de Catalunya. Aquest nou pla farà que passi a ser gestionat directament pel govern espanyol. En definitiva, com ja avançava Josep Sort en un article publicat arran del nomenament de Carme Chacón, la nova ministra ha estudiat i copia el model canadenc per a buidar de competències la Generalitat. En el rerefons, una autèntica ensarronada adreçada al reforçament de l'estat en detriment de Catalunya.

6 D'OCTUBRE: UNA ALTRA DIADA

Enmig d'aquest sacsejament que està vivint la societat catalana i que, com dèiem en una intervenció anterior, fa que apareguin nous moviments, plataformes i grups de discussió a l'entorn del nacionalisme, de la sobirania o de la independència, voldríem fer-nos ressò d'una nova iniciativa a la xarxa:


Llegiu el seu escrit de presentació.

diumenge, 16 de setembre del 2007

87è ENTRE ELS MÉS VISTOS DEL MÓN... I PUJANT!

Reprodueixo el darrer missatge d'en Xavier Mir sobre el visionat del cas de l'Èric i l'Exèrcit del Fènix:

Acaba de fer-se una nova actualització dels rànquings de YouTube que revela que el documental objecte de la campanya “El món ha de saber-ho” ha pujat a la posició 87 dels més vistos del món aquest mes dins la categoria de notícies i política. El fet que per davant nostre hi hagi força vídeos que porten quatre setmanes penjats (i per tant, aviat desapareixeran del rànquing del mes) i que nosaltres només en portem dues ens dóna força esperances de continuar pujant i pujant. Ara les coses estan així:


A banda de la importància del rànquing esmentat, també val la pena remarcar que som el 33è més vist a l'Estat aquest mes i també el 33 amb més comentaris de tota la història. Acumulem igualment nombrosos reconeixements com el vídeo més respost amb altres vídeos. Clicant a cadascun d'aquests enllaços podreu veure la posició que ocupa el documental de Xevi Mató en cadascun dels rànquings.

Esperem que tot aquest esforç i aquests èxits continuïn rebent el reconeixement dels mitjans i que les agències d'informació n'informin la premsa internacional. Avui podem posar-nos com a fita assolible els 100.000 visionats, una xifra rodona.

104.327...

16-09-07

104.327 visionats

PIM, PAM, PUM CONTRA LA XARXA

Tal com publica L'AVANÇ, els enemics de la llibertat ataquen en tots els fronts. Ara li ha tocat el torn a la Xarxa, blocs i webs.

El fenomen digital és imparable i permet conèixer gairebé a l'instant notícies, fets i opinions que abans passaven desapercebudes o que, moltes vegades, eren simplement ignorades. Conscient de la importància d'aquestes plataformes d'informació i d'opinió sembla ser que a algú ja se li ha acudit, no només controlar, vigilar i recabar informació sobre els responsables o autors de blocs i xarxes, que això ja fa temps que ho fan, sinó que ara ja s'atreveixen a amenaçar-los directament.

"PUM! YA ESTÁS MUERTO, PRINGAO! Y AHORA QUE SE PREPAREN LOS PUTOS VASCOS. ¡VIVA ESPAÑA! ¡VIVA EL REY!".

Aquest anònim ha amenaçat un lector de L'Avanç des d'un equip connectat a Internet a través d'una IP registrada a nom de la Direcció General de la Policia. Però això no acaba aquí, l'anònim ha insertat quatre comentaris més des de la mateixa IP tots ells amb un to amenaçador i de menyspreu gravíssim.


No us perdeu la interessant informació que publica l'AVANÇ.

QUATRE ANYS DE PRESÓ?

Girona va ser dijous passat un clam contra la visita i la figura del Rei d'Espanya. Aquest fet, aparentment emmarcat dins de la llibertat d'espressió a què té dret tota societat, ha esdevingut una nova ofensiva contra tot allò que faci pinta "d'antiespanyol" o "d'antimonàrquic. Una veritable "caça" del republicà i, si és independentista encara millor.

La realitat és que el fet de cremar una foto del monarca espanyol, així com també el de cremar una bandera de l'Estat, pot conduir a qui ho faci a passar fins a quatre anys a la presó. L'acte es considera com de "ultratge a la corona" i les autoritats espanyoles estan decidides a castigar els infractors sigui com sigui. Cal fer-hi un escarment. Per tal de fer-ho, compten amb l'estimada col·laboració de la policia catalana, els "mossos i mosses", i amb el suport de l'Honorable conseller de Governació Sr. Saura que ja els ha facilitat tota la informació de què disposa el Departament d'Interior de la Generalitat.

Alfons González Tena, membre del Consejo General del Poder Judicial, promotor de la nova plataforma Cercle d'Estudis Sobiranistes i autor del llibre Catalunya sota Espanya, ha manifestat que "la crema de retrats de la família reial hauria de ser un dret constitucional, emparat per la llibertat d'expressió".
Alerta Solidària ha iniciat una Campanya de suport amb les persones i entitats convocants de la manifestació contra la monarquia on, entre altres punts, demana que "tant persones com entitats mostreu el vostre suport a aquest escrit fent arribar el vostre nom i cognom, la població i el correu electrònic (en cas d'entitat nom i nif), l'abans possible a l'adreça:
relacions_politiques@alertasolidaria.org."

Tots plegats, però, ignoren que Xavier Borràs, en el seu bloc, ja ha identificat l'autor d'aquests "ultratges"i fins i tot n'ha publicat una fotografia. Recomanem, doncs, a totes les autoritats responsables que facin una visita al bloc Bandera Negra i s'estalviïn investigacions.