dissabte, 14 de novembre del 2009

DEMÀ, DIA 14, TORRE DE SET DE COLOR BLAU ELÈCTRIC!

Demà, diumenge 14 de novembre, al barri del Clot de Barcelona, els Castellers d'Esplugues intentaran la Torre de Set. Una fita important per a la història castellera d'Esplugues.

Concentració de les colles: 11 matí al local dels Castellers de Barcelona (c/ Bilbao, una travessia per sota del c/ Guipuzcoa) per sortir en cercavila.

Actuació : 12 h a la plaça on es troba la seu del districte (Pl. Valentí Almirall).

dimecres, 11 de novembre del 2009

CAL PARLAR DE LLENGUA: ILP TELEVISIÓ SENSE FRONTERES I ELS TALLERS PER LA LLENGUA

Demà, dijous 12 de novembre, en directe per ETV Llobregat (TDT canal 36), el programa CAL Parlar de Llengua girarà a l'entorn de dues iniciatives de gran importància per a l'ús social de la llengua catalana.
Acció Cultural del País Valencià ha engegat la campanya per una ILP Televisió sense fronteres. La CAL, juntament amb altres organitzacions del país, s'hi adherit. Es tracta de posar en marxa una ILP (Iniciativa Legislativa Popular), una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. El projecte de llei s'ha presentat a la Mesa del Congrés espanyol avalat per un grup de persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte, i a partir d’aquest moment es disposa d’un màxim de 9 mesos per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol.

Per què aquesta ILP? Demà tindrem ocasió de parlar-ne amb Andreu Bunyol, un dels coordinadors de la campanya al Principat.
Tallers per la Llengua es dedica a la realització de tallers adreçats a fomentar la sensibilitat envers la diversitat lingüística, la plena consciència de la situació actual del català, i l’adopció de conductes lingüísticament assertives que facilitin el manteniment de la vitalitat de la llengua catalana, ajudant així a assolir la seva normalització plena, i a esdevenir la llengua comuna de totes les persones que viuen en territori lingüístic català.
Demà conversarem amb en David Vila, secretari de l'Entitat.

LES 11 h 11 MINUTS... EN DIRECTE



AVUI a les 11 i 11, en directe. Entreu a:
vilaweb.cat

dimarts, 10 de novembre del 2009

I’M CATALAN I LOVE FREEDOM


L’ 11 de novembre de 2009, a les onze i onze del matí; farà 91 anys que en aquesta data i hora ja era vigent l’armistici que va donar per acabada la Primera Guerra Mundial i que reestructurava Europa amb el naixement de nous estats com Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Hongria.

En aquest acte intervindran:

Joan Solà, Premi d’Honor de les lletres catalanes (lingüista, doctor en filologia catalana i Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans); Toni Strubell (lector de la Universitat de Deusto i coordinador de la Comissió de la Dignitat); l’eurodiputat Oriol Junqueras representant d’Esquerra integrat en el grup ALE/Verds i Enric Canela (llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona, doctorat en Química, especialitat Bioquímica, i catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular).

Per aquest motiu els catalans en un dia i en una hora tan assenyalada serem presents altre cop a Brussel·les, al Parlament Europeu, a per fer sentir la nostra veu i tornar a explicar a la comunitat internacional el cas irresolt català.

Tots els eurodiputats rebran un exemplar del llibre ‘Deu Mil en xarxa per l’Autodeterminació’. En ell hi trobaran un recull fotogràfic de la iniciativa que va fer possible que el 7 de març de 2009 es celebrés a Brussel·les sota el lema ‘Volem l’Estat propi’, la manifestació més important de catalans fora de les seves fronteres reivindicant el dret de Catalunya a la seva independència.

A partir d’aquest acte es donarà per començada la campanya I’m Catalan I love freedom que tindrà continuïtat fins al final de la presidència espanyola de la Unió Europea, per tal d’aconseguir que la veu de Catalunya ocupi el seu lloc en el món.

Volem que Catalunya sigui el proper estat d’Europa.

Més d’un centenar de poblacions catalanes consultaran el proper 13 de desembre als seus ciutadans si volen la independència. Molts d’altres ho faran en els propers mesos. Catalunya està començant a decidir el seu futur. Ara és l’oportunitat de fer sentir la nostra veu del mode que sempre ens ha diferenciat als catalans: pacíficament i democràticament.

ACTE DE PRESENTACIÓ: I’m Catalan I love freedom
Parlament Europeu, Brusel.les
Sala: P7C050
Hora: 11h 11minuts

diumenge, 8 de novembre del 2009

IMATGES PERPINYÀ 7 DE NOVEMBRE DE 2009

Dissabte 7 de novembre de 2009. Perpinyà. Commemoració del 350è aniversari de la firma del Tractat dels Pirineus que va dividir el Principat de Catalunya en dos. Final també del Correllengua 2009 que organitza la CAL.
Aquí teniu algunes imatges. En podeu veure més a l'espai CAL d'Esplugues del Facebook.