dissabte, 29 de març del 2008

PRIMER PAL A LES RODES

Tot havia de ser net i clar... Tothom havia de tenir les mateixes oportunitats... Els sectors crítics enriqueixen els valors del partit... Tot pel partit i, com no!, per Catalunya...

L'executiva d'ERC ha aprovat el reglament que regirà el congrés que celebrarà el partit els dies 14 i 15 de juny. Aquest, finalment contempla que els candidats que aspirin a ocupar els principals càrrecs de la direcció hagin de ser avalats pel 5% dels militants, una opció defensada des de l’inici per l’actual president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, i pel seu secretari general, Joan Puigcercós.

Tot molt legal, segur, ningú ho dubta... ¿però que es busca amb aquesta mesura de darrera hora més quan els estatuts del partit no exigeixen cap limitació pel que fa al nombre de signatures?
Primer pal a les rodes?

dimecres, 26 de març del 2008

ADÉU A JOSEP BENET

Reproduïm el pròleg que Josep Benet va escriure fa uns dos mesos per al seu primer llibre de memòries. És una visió pessimista de l'actual moment històric que vivim a Catalunya i que ens demostra com, de vegades, no cal anar a països asiàtics per trobar mostres de genocidis culturals i lingüístics:


"Acabo la redacció d'aquest pròleg quan sóc a punt de complir els 88 anys. D'aquests, uns 40, pràcticament la meitat, he hagut de viure'ls sota règims espanyols que han perseguit la identitat nacional de la meva pàtria, amb el propòsit de convertir-la en una regió subordinada a la nacionalitat majoritària a l'Estat espanyol, que té la capital a Madrid. Una quarentena d'anys en què he hagut de dedicar esforços i sacrificis per poder gaudir d'allò que és més elemental -llengua pròpia i identitat nacional pròpia- que els altres pobles tenen sense que ningú els ho discuteixi. En desaparèixer el franquisme, amb la transició a la democràcia, va semblar que la situació canviaria i que seria possible que les diferents nacions que componen l'Estat espanyol visquessin pacíficament i que es respectessin les seves identitats i llengües. Han transcorregut trenta anys i aquesta esperança està sent decebuda. Tornen els atacs brutals contra Catalunya, la seva identitat nacional, el seu idioma i la seva economia. Torna de nou a sembrar-se l'odi contra Catalunya. En molts moments em sembla llegir i escoltar textos anticatalans d'ahir, dels temps de Franco i de més enrere. No ens enganyem, l'ofensiva actual té un objectiu clar: aprofitar la globalització per aniquilar la nació catalana en un termini relativament breu. Cal advertir del perill de mort que assetja la nació catalana."


JOSEP BENET I MORELL (14-04-1920 / 25-03-2008)
HONOR, GLÒRIA I RECORD!