divendres, 16 d’octubre del 2009

AVUI TOCA CORRELLENGUA

No és cap contrasentit que la màxima aspiració del Correllengua sigui poder desaparèixer algun dia.
El futur de la llengua és indestriable del futur del país. Si perdem la llengua, perdem el país. Assumim, per tant, la nostra responsabilitat i treballem, cadascú des del seu àmbit, per petit que sigui, per tal que la llengua i el país assoleixin l’únic estatus polític que els pot retornar la normalitat. Treballem, en definitiva, per normalitzar políticament el nostre poble, perquè normalitzant-lo normalitzarem també la nostra llengua i la nostra vida. (Manifest Correllengua 2009. Víctor Alexandre)

CORRELLENGUA D'ESPLUGUES: RUMB AL BAR

Dins del marc del Correllengua d'Esplugues, dissabte 17 d'octubre, a partir de les 22.30 h, podrem gaudir de l'actuació de Rumb Al Bar, un grup festero i rumbero, portàtil i versàtil vingut del cor de Gràcia i liderat per Marcel Marimon.


Cançons tradicionals i noves cançons a ritme de rumba, tocades i arranjades amb molta alegria. Una original fusió de cançó, pop, rumba i folk que parteix de la tradició musical catalana per treure-la al carrer i a la barra i reiventar-la.
Si voleu, podeu fer-ne un tast :

dimecres, 14 d’octubre del 2009

ELL S'HA FET TERRA...

No digueu que ell és mort —la Mort seria
perdre’s en el no-res, i aquell que un dia
acaronà la pàtria amb el peu nu,
i es fa pols amb la terra que l’aferra,
no podem dir que és mort—, ell s’ha fet terra,
i aquesta terra ets tu i ets tu i ets tu...

Bonaventura Gassol

CORRELLENGUA D'ESPLUGUES: EL CHILL OUT LITERARI ABORIGEN

Què és el Chill Out literari aborigen?

Es fa difícil d'explicar en paraules. Cal veure'l en directe. És una proposta única i original que barreja poesia, música i bases electròniques i que compta amb la participació de moltes de les entitats i colles d'Esplugues.

Enguany, aquesta idea original d'en Marcel Casellas ariba ja a la seva quarta edició. Quines novetats i sorpreses ens preparen?

La No-vodka (màquina infernal de posa discos i fer loops) farà passar per la pedra el poeta Joan Vinuesa, l'acordionista Arrigo Tomasi, la glosadora Mireia Mena i, com cada any, el conjunt d'entitats d'Esplugues.
L'any passat van prometre que trobaríen un grup de prestigi per cantar alguns himnes d'Esplugues que resten en l'oblit. Doncs, aquest any serà una realitat i en Sebastià Bardolet (tenor), en Dani Vilarrubias (baríton) i en Manel Marsó (baix) ens interpretaran aquests himnes.

Les entitats, un any més, hi seran presents en aquesta ja tradicional proposta músicocultural: Atabalats, l'Esbart, Bastoners, l'Espluga Viva, Sant Jordi, Geganters, la Colla sardanista, la Penya barcelonista, Tres Tombs, Balkiber, la coral Musicòrum, el Grup d'Estudis, ERC, la Vida d'Esplugues, Diables... i més que s'hi afegiran.

No us ho perdeu!

dilluns, 12 d’octubre del 2009

CORRELLENGUA D'ESPLUGUES: EXPOSICIÓ I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "CENT ANYS D'ESTELADA"


Dissabte 17 d’octubre, dins del marc del Correllengua d’Esplugues, al casal Robert Brillas, s’inaugurarà l’exposició Cent anys d'estelada que, a través d’11 plafons, fa un repàs de la història de la bandera de combat catalana des de que Vicenç Ballester la va dissenyar al 1908.
Durant tot el dia 17 es podrà visitar al Casal de Cultura i, a partir del dilluns dia 19 i fins a final de mes, l’exposició romandrà oberta al local de l’Espluga Viva, C. Eduard Toldrà, 23, d’Esplugues.

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, al mateix Casal de Cultura, a les 12.30 h, es farà la presentació del llibre Cent anys d'estelada. Un segle d’iconografia independentista. El llibre està dedicat a la memòria dels veterans lluitadors Francesc Espriu i Fivaller Seras, que van ser presents a la inauguració i la cloenda de la Comissió del centenari de la bandera de combat independentista . Aquest recull històric, amb un interessant contingut documental i gràfic, ha estat editat per Cim Edicions com a cloenda de la campanya que ha recuperat la història i els orígens de l'estelada, i especialment la figura del seu creador, V.A. Ballester.
Aquest homenatge a l'estelada està coordinat i dinamitzat per la Comissió del Centenari de l’Estelada, prologat per Toni Strubell i Trueta i editat per Cim Edicions. Un llibre que a través de les seves 180 pàgines mostra fotografies (moltes d’elles inèdites), documents, publicacions, cartells, fulls volants, segells, insígnies… i ens porta cent anys enrere des de la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies.

El llibre serà presentat per en Jordi Quera (editor) i Joan Marc Passada (Comissió del Centenari).

diumenge, 11 d’octubre del 2009

CORRELLENGUA D'ESPLUGUES: GUIXOT DE 8

Dissabte 17 d'octubre, dins del marc del Correllengua 2009 d'Esplugues, des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia, podrem gaudir dels jocs de Guixot de 8. Uns jocs mai vistos, per a totes les edats construïts en material reciclable.

Des de fa molts anys, la companyia catalana Guixot de 8 recorre el món amb una furgoneta carregada de ferralla que es converteix en jocs una vegada arribats a la plaça. Aquests fantàstics jocs, lluny de sortir del no res, surten precisament de reciclar tot el que és lúdicament reciclable. Una autèntica fira de jocs com si fossin invents del TBO. No només per jugar-hi grans i petits sinó també per pensar plegats, investigar, descobrir, trobar, provar... Una autèntica passada. Artefactes i artefactes que van més enllà del joc.
"Estem convençuts que als prestatges de les botigues no hi ha totes les joguines. Creiem que no tot està inventat i menys en el món del joc. Estem segurs que els materials tenen una vida més llarga que per a allò que foren concebuts. I també ens agrada recuperar el paper del joc com a passatemps."

Més fotografies a l'espai del Facebook