dimecres, 16 de setembre del 2009

LAS CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA: ARENYS DE MUNT

El 13 de Setembre Comencem a decidir - Arenys de Munt

Avui, 17 de setembre, a les 22 h en directe per ETV Llobregat (TDT canal 36) el programa La clau de la nostra història presentarà un programa especial dedicat al referèndum per la independència celebrat el passat diumenge a Arenys de Munt.

Arenys de Munt és un poble tranquil, de poc més de vuit mil habitants, de la comarca del Maresme. Només, de tant en tant, es veu pertorbat per la força de les aigües que baixen per la Riera de Sobirans després d’una de les habituals tempestes de tardor. Les rierades, però, semblen haver-se avançat, enguany.

La tranquil·litat habitual d’aquest poble es va acabar quan el MAPA (Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació) va comunicar a l’Ajuntament la seva voluntat de fer una consulta entre la gent d’Arenys de Munt sobre la conveniència o no que Catalunya esdevingui un estat dins de la Unió Europea.

“Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?”

Aquesta és la pregunta que ho va trasbalsar tot. La resta de la història, poc o molt ja la coneixeu... El diumenge 13 de setembre se celebrava la primera consulta per la independència de Catalunya. Tranquil·litat, civisme, alegria i fins i tot festa omplien els carrers d’Arenys de Munt. Un ambient que contrastava fortament amb tota una cadena de despropòsits que havien precedit la consulta popular. Actuacions ridícules i gairebé esperpèntiques de la justícia i de l’Estat espanyol havien volgut alterar i enterbolir aquesta manifestació democràtica d’un poble.

A La clau de la nostra història tindrem com a convidats:

Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt per la candidatura Arenys 2010
Alfons Molons, 1r Tinent d'alcalde, regidor d'Arenys de Munt per CiU
Joan Rabasseda, regidor d'Arenys de Munt per ERC
Josep Manuel Ximenis, regidor d'Arenys de Munt per la CUP
Alfons López Tena, jurista