dimarts, 15 de setembre del 2009

CATALUNYA AL PUNT DE MIRA DEL MÓN

L’alcalde d’Arenys de Munt, el Sr. Carles Móra, va ser el cap de llista de la candidatura popular independent Arenys de Munt 2000. La força de la gent, un candidatura que va guanyar les passades eleccions municipals. La resta ja la coneixeu, la unitat entre els moviments populars i les forces polítiques independentistes i sobiranistes ha propiciat el referèndum del passat 13 de setembre.

Del web d’Arenys de Munt 2000 hem volgut facilitar-vos aquesta entrada per tal que ens puguem adonar (els qui encara siguin a la inòpia o vulguin ser-hi) de la importància del primer referèndum per la independència.

Quan ahir es donaven xifres sobre el referèndum popular d'Arenys de Munt, es parlava de prop de 300 periodistes acreditats d'uns 60 mitjans de comunicació diferents, alguns d'ells de l'estranger. Potser alguns es pensaven que aquestes dades es donaven només amb la intenció d'augmentar la importància d'aquest procés democràtic, però la realitat d'aquestes xifres es manifesta per si sola quan fem un repàs per la premsa mundial. Són diversos els mitjans i les agències de notícies de prestigi mundial que s'han fixat en la consulta d'Arenys de Munt i se n'han fet ressò.
Entre d'altres hi podem trobar:

· el prestigiós The New York Times ('Catalan Town Votes For Independence From Spain')

· la cadena paneuropea Euronews ('Catalan town votes for independence')

Aquests dies, més que mai, Catalunya és al punt de mira de molts llocs del món, que observen els nostres moviments cap a la independència.