dilluns, 18 d’agost del 2008

MEMÒRIA DE VACANCES (4)

Tothom que ha viatjat gratuïtament per les autopistes i per les àmplies carreteres de bona part del territori espanyol, ja sap la diferència que existeix entre Catalunya (i també el País Valencià) i la resta de comunitats pel que fa a infraestructures viàries.

Per si en teníem algun dubte, aquí tenim les dades oficials del ministeri de Foment compreses entre els anys 1995 i el 2006 pel que fa al quilometratge de grans carreteres de titularitat estatal.

El problema no s’acaba, però, amb les carreteres. Viatjant per l’Estat t’adones de la millora substancial que han experimentat la majoria de territoris en infraestructures ferroviàries, sanitàries, educatives i, fins i tot, en matèria urbanística.

Mentrestant, Catalunya sembla estancada, gairebé immòbil enmig de la xerrameca política i, entre uns i altres, el país se’ns va quedant enrere.

Fixeu-vos-hi... Ni l’origen dels calçots és el que era... Segons ens deien, va ser un pagès de Valls que, a finals del segle XIX, va descobrir de manera casual aquest saborós plat català.

Doncs, no... Un arqueòleg ha trobat aquesta iconografia d’una pintura mural romana en què es pot veure un home menjant calçots. Una pintura localitzada a Hongria!

Calçots hongaresos a l’estil romà. Fins i tot això ens prenen!