dimecres, 16 de juliol del 2008

LLENGUA COMUNA

"La Plataforma per la Llengua presentarà, aquest dijous a la tarda, l'edició del manifest 'El català, llengua comuna', un decàleg que proposa integrar les persones immigrades a la societat catalana a través d'un coneixement ple de la llengua catalana. El manifest compta amb un pròleg signat per l'escriptora Najat el Hachmi."

Vagi per endavant que celebrem la iniciativa de la Plataforma per la Llengua. Vagi per endavant que respectem i valorem la feina que des de la Plataforma s'està fent des de fa anys per la llengua catalana i la seva plena normalització.

Només ens preguntem... ¿per què els mitjans de comunicació no se n'han fet ressò (o no s'han fan, encara) de la mateixa manera quan les iniciatives parteixen d'altres grups i col·lectius com, per exemple, la CAL. "Llengua comuna" és un terme que des de la CAL venim fent servir des de fa anys. Doneu un cop d'ull als missatges, manifestos i parlaments que, ja sigui des de la CAL nacional o des de la mateixa CAL d'Esplugues, intentem transmetre a la societat catalana. Només cal llegir el contingut del parlament de la CAL d'Esplugues en el Correllengua 2003 per veure quiná és la filosofia que des del nostre col·lectiu es vol transmetre.

No només la CAL, evidentment. De fer, el terme "Llengua comuna" el comença a fer servir el col·lectiu "Veu Pròpia", una altra entitat que des de fa molts anys treballa per la llengua catalana des del sector dels no catalanoparlants d'origen i que tampoc obté el ressò que sens dubte es mereix. "Veu Pròpia" no només va començar a usar aquest terme, sinó que fins i tot va fer campanya per intentar que s'inclogués dins del redactat del nou Estatut.
Endavant, doncs, amb la iniciativa de la Plataforma per la Llengua perquè tots tenim el mateix objectiu i benvingudes siguin totes les propostes que ens ajudin a avançar. Ara bé, també ens agradaria que es tinguessin en compte altres iniciatives que, en no disposar del suport econòmic o mediàtic, sovint resten difuminades.