dimarts, 7 d’octubre del 2008

EL HACKER CATALÀ ATACA DE NOU


Tots recordem aquella rèplica del web del Parlament Europeu traduïda sense permís al català per un informàtic lleidatà. La web clandestina del Parlament Europeu que va fer el nostre hackeer català, ja ha rebut més de 110.000 visites d’usuaris únics des del passat mes de febrer. Malgrat les amenaçes i les pressions rebudes, Miquel Català no va retirar el seu web i això ha donat els resultats esperats: el Parlament Europeu estrenarà web oficial en català a finals d’octubre o principis de novembre.

El hacker per la llengua catalana a Europa, però, no descansa i ha preparat el seu nou atac. El seu desafiament ara és contra el canal de televisió online que acaba d'inaugurar l'Eurocambra. Europarl TV emet, des del passat mes de setembre, en 22 llengües diferents però no en català. Miquel Català, l'informàtic de la Granja d’Escarp (Segrià), ha tornat a fer una còpia i traduir la versió oficial d'aquest canal.

El seu objectiu ara és el de recollir signatures per reclamar l’oficialitat de la llengua catalana a les institucions europees. Per dur-ho a terme, aprofitarà la seva rèplica il·legal d’Europarl TV. Quan els internautes es connectin a www.europarl.cat, que començarà a funcionar a ple rendiment aquest 15 d’octubre, no trobaran l’emissió del canal de televisió traduïda al català sinó un formulari, en 24 idiomes, en què se’ls demanaran les dades personals per donar suport a l’oficialitat del català.

Ja ho sabeu, doncs, a partir del 15 d'octubre cal donar suport a aquesta nova iniciativa del nostre hacker.