dimarts, 7 d’octubre del 2008

6 D'OCTUBRE



Ahir va ser 6 d'octubre...

El dia ha passat sense pena ni glòria pel que fa al record d'uns fets controvertits que van resultar decisius per a la història del nostre país.

Ahir va ser 6 d'octubre...

L'escriptor i periodista César Vidal deia en el seu bloc (del qual em permetreu que no us faciliti l'enllaç per evitar que tingui més visites de les desitjades):

El pasado jueves, el parlamento catalán votaba a favor de instar al gobierno nacional-socialista (sic) de Cataluña para que se anulara el proceso de Lluis Companys [...] Companys hizo carrera defendiendo terroristas y además, siendo presidente de la Generalidad, en Cataluña se dio muerte a más personas por razones políticas que durante todo el tiempo de gobierno de Franco en esta bella región española.

Ahir va ser 6 d'octubre...

La Junta d'Extremadura presentarà una querella criminal contra Suñé (ICV) i Puig (ERC) per les seves afirmacions "ofensives per als extremenys" fetes durant l'estiu passat, d'acord amb el que disposa l'article 543 del Codi Penal, que "castiga a qui ultratja o ofèn Espanya o les comunitats autònomes".

Com molt bé ens recorda Salvador Cot a l'AVUI, malgrat les contínues ofenses, atacs i insults que els catalans hem rebut de manera constant i reiterativa des que Quevedo va dir allò de "son los catalanes aborto monstruoso de la política", mai, cap institució ha presentat cap querella ni cap denúncia al jutjat.

El 6 d'octubre de 1934, el president de la Generalitat Lluís Companys proclamava l’Estat català de la República federal espanyola.

Ahir era 6 d'octubre... i va passar sense pena ni glòria...