dimecres, 8 d’octubre del 2008

EL COMISSARI GORDILLO A CAL PARLAR DE LLENGUA

Enguany, en la seva quarta temporada, CAL Parlar de Llengua, el programa de la CAL d'Esplugues en col·laboració amb ETV Llobregat, incorporarà un nou espai en què Marcel Casellas ens narrarà les aventures i desventures del comissari Gordillo i l'Escamot del Baix.
Els monòlegs, a manera d'historietes de còmic, tindran sempre un rerefons de cultura tradicional. Segons paraules del mateix Casellas, viurem "una constant escapada dels nostres amics de l'Escamot del control dels dimonis del poder –representats pel Comissari–. Els paisatges en que transcorren les accions serviran per explicar algunes singularitats de festes o rituals d'aquest caram de país nostre."

"A tall d'exemple, el primer episodi passa a Núria, justament el dia de Sant Gil… sabeu qui era Sant Gil? Quins són els objectes que va enterrar i que originaren algunes llegendes sobre la Vall de Núria… El Nen i el Patufet, però –de pura "xamba"– no agafen el cremallera i el comissari es queda amb un pam de nas… Els nostres amics, per Sant Gil, són al bar del Cor de Vilafranca del Penedès, però per quina raó?… això potser s'aclarirà en el següent episodi , o potser no, vés a saber…"
La solució, cada segon dijous de mes, a les 22 h, a CAL Parlar de Llengua.