dimarts, 30 de setembre del 2008

"NO COMPRES SI NO ENTIENDES"

La immigració, sobretot la provinent de països sud-americans pot arribar a ser, si no sabem gestionar- ho bé, un nou i perillós focus d’espanyolització.

En el nostre escrit Per a quan el primer pas? fèiem referència a la immigració sud-americana des del punt de vista que podrien ser manipulats fàcilment per l'espanyolisme i esdevenir un perill potencial per a la recuperació nacional catalana.

El perill és real...
El diari dbalears.cat informa que l'associació colombiana de les Illes Balears "Asocolombia" ha iniciat una campanya de boicot als productes etiquetats en llengua catalana i a tots aquells comerços retolats en la llengua pròpia de les Illes Balears. Atenció al lema: "No compres si no entiendes".

La nota d’Asocolombia ha estat distribuïda a través d’un correu electrònic amb el ja clàssic "pasa-lo", insta "a los hispanohablantes i mallorquines" al boicot d’aquells productes i comerços que no estiguin retolats en castellà.
No contents amb això, l'associació arriba a culpabilitzar fins i tot la política lingüística del fracàs escolar dels immigrants i responsabilitza els polítics de l’actual Govern autonòmic de l’abandonament escolar dels nouvinguts.
El problema està servit. L'arrelament de conceptes com "español", "hispanoamericano", madre patria", etc. units al fet que la majoria de sud-americans són monolingües en castellà, fa que siguin terreny adobat per a l'espanyolització.
"Estamos en nuestro derecho a decidir y hemos de actuar allà dondes más les duela: el bolsillo. Por la defensa de nuestro idioma castellano. No compres si no entiendes".
La llengua és política i està estretament unida a la nació.
Si al menys nosaltres fóssim capaços d'emprendre accions com aquesta en defensa de l'ús del català a casa nostra...