divendres, 6 de juny del 2008

EL PAÍS DELS ESVORANCS (XXVIII) 0...REBEM PER TOTES BANDES

Semblem l'ase dels cops... rebem per totes bandes i, a més, som el poble que millor encaixa els insults, les vexacions i les agressions.

Primer insult. Aquest senyor tan flamant de la fotografia: el director de la línia Air Berlin que es despenjava amb una editorial on deixava la llengua catalana a l'alçada del betum. Algunes de les seves "floretes"... "avui en dia l'espanyol ja no és una llengua oficial a Mallorca...hi ha nens que no el saben parlar...la partició d'Espanya en nacionalismes regionals és un retorn als mini-estats medievals... és innecessari fer servir el català, el basc o el gallec en les comunicacions de la companyia perquè tothom entén l'espanyol... a veure si ara ens caldrà donar cursos de català per decret als treballadors de la companyia..."
Qui ha protestat per aquestes agressions verbals? Pocs trons... i també poc soroll... L'Obra Cultural Balear, i Unió Mallorquina... El Govern Balear només diu que "volem saber què els ha molestat"... quina energia en la defensa de la llengua! Ah! El secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, també durà a terme un acte de resposta contundenti vigorós... enviarà un carta demanant explicacions al Sr. Hunold (que així es diu aquest individu amant dels genocidis lingüístics).

Segon insult. L'article del diari El Mundo... Títol: "Campaña de la Generalitat para que los inmigrantes rechazen el español." La proposta de la Plataforma per la Llengua que el català sigui la llengua comuna de tots els que vivim als Països Catalans (que de fet és la mateixa que la CAL o organitzacions com Veu Pròpia propugnen des de fa anys sense, sigui dit de passada, obtenir tan ressò mediàtic) aquesta proposta ha estat manpulada i transformada mitjançant la mentida al servei de l'anticatalanimes més exacerbat.


Tercer insult. Més que insult, atac directe a la immersió lingüística. Com ja hem vam pronosticar en el seu moment des d'aquestes pàgines (19-11-07 i del 20-11-07) l'objectiu principal dels enemics del català és dinamitar el procés d'immersió lingüísitica a Catalunya. Ja han guanyat la primera batalla. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat la "obligació" de la Conselleria d'adoptar les "mesures necessàries" perquè en els fulls d'escolarització s'inclogui una casella que permeti als pares decidir en quina llengua volen escolartizar els fills, català, castellà, o totes dues. Caldrà incloure la pregunta, segons el TSJC, per fer "efectiu el dret" de l'alumne a rebre en la llengua triada el primer ensenyament –educació infantil i primer cicle de Primària–.
Estem preparats per respondre a aquests insults, atacs, vexacions i agressions lingüístiques? ¿O només estem preparats per encaixar tot el que ens va caient al damunt com aquell boxejador que, de tant rebre cops, finalment acaba la seva vida en un estat de catalèpsia mental?