dimarts, 27 d’octubre del 2009

AL CÈSAR EL QUE ÉS DEL CÉSAR... (2)


Hem rebut un comentari d'en Jordi Figueras, regidor per ERC a l'ajuntament d'Esplugues, al nostre anterior article sobre les mocions aprovades en el darrer ple municipal.

Pel seu interès el reproduïm aquí:

"Per aquí no passo, ho sento. Al Cèsar li dones el que vulguis però posar al mateix sac tots els partits em sembla altament injust.

Al mes de setembre, un cop sabut que el PSC no va admetre a tràmit les mocions del Correllengua i de l’ILP, ERC va convocar una roda de premsa, a la que nomes va assistir ETV, per explicar i denunciar una alcaldada, la de convertir una moció ciutadana, anomenada tècnicament com “Proposta ciutadana”, en una moció conjunta de tots els partits politics saltant sobre tota norma democràtica i reglament de participació ciutadana local. Per cert, ETV va decidir que la noticia no era important i no se’n va fer ressò cap mitja de comunicació d’Esplugues. Finalment a ERC varem decidir que ens sumariem a la proposta conjunta dels partits malgrat protestar a dues juntes de portaveus i defensar que fos la CAL qui defenses la seves propostes. A més, a la moció sobre el suport al Correllengua, vàrem introduir dues esmenes on demanàvem que s’apliqués el Reglament d’Usos Lingüístics que diu que tot allò que editi l’ajuntament s’ha de fer en català. De fet som els d’ERC els únics que estem denunciant des de fa 6 anys la política lingüística espanyola que porta a terme l’ajuntament d’Esplugues, ja que cap entitat o partit ha fet cap tipus de moviment en aquest sentit o en defensa del català al consistori o als mitjans de comunicació que depenen de l’ajuntament, fins hi tot varem haver de demanar durant dos anys seguits que es convoques la comissió de seguiment del Reglament davant la passivitat o passotisme dels altres grups politics o del mateix govern sobre la política lingüística de l’Ajuntament.

Durant el Ple, al parlar de les dues mocions i en raonar el vot d’ERC, vaig fer una defensa de l’aplicació literal del reglament lingüístic i aquest fet va provocar el vot contrari del PP, que vol mantenir el pseudobilingüisme al Pont i l’Agenda.Per cert, l’eficaç ajuntament va anunciar el l’ordre del dia del Ple que les mocions les presentaven els grups politics del PSC, PP i CiU, quan en realitat les presentaven el PSC, CiU i ERC.

No vull entrar en polèmiques sobre qui va parlar amb qui, però els socialistes deien que tenien permís de la CAL per presentar les mocions els partits conjuntament. Malgrat tot també varem denunciar davant el Ple, tant ICV com ERC, que les mocions no les presentés la mateixa CAL.

Llàstima que ningú de la CAL pugui corroborar les meves paraules ja que ningú va assistir al Ple a part dels regidors que en som socis."