

En alguns casos, l’aplicació d’aquesta particular política lingüística condueix l’Ajuntament a incomplir la mateixa legislació catalana (la Llei de Política Lingüística o l’Estatut d'autonomia de Catalunya) o la mateixa normativa municipal vigent (Reglament d’Usos Lingüístics).
¿Quins són els criteris que s’apliquen, pel que fa a l’ús de la llengua catalana, en les publicacions municipals? Simplement el del percentatge d’articles o de pàgines escrites en una o altra llengua. Sense cap mirament, apareixen reportatges sobre festes tradicionals catalanes redactats en castellà, on se’ns parla, per exemple, de la

Cal recordar a l’Ajuntament, que el Reglament d’Usos Lingüístics actualment vigent, ens diu que s’ha d’usar “preferentment la llengua catalana”. "Preferentment" és un adverbi que significa “amb preferència” que, alhora, prové del verb “preferir” que vol dir “posar per damunt d’un altre o d’altres en estimació, en favor...”

¿Quin argument pot trobar l’Ajuntament per redactar publicacions en castellà si les darreres dades estadístiques sobre coneixement de la llengua catalana a Esplugues ens diuen que un 92% de la població entén el català?
ERC d’Esplugues, davant d’aquests fets tan inexplicables i de l’ incompliment constant i reiterat de la legislació catalana i del reglament d’usos lingüístics vigents, ha presentat una moció al ple sobre l’ús del català en la informació municipal en l’àmbit de la infància i la joventut.
1 comentari:
El PP i el PSC van votar en contra de la moció.
Publica un comentari a l'entrada