dilluns, 15 de setembre del 2008

QUI TE POR DE L'ESTELADA?

Esplugues... Diada nacional... Parc de l'Onze de setembre... Acte institucional ...

Algú amb poder suficient dóna ordres i un dels membres de la brigada de l'Ajuntament s'apressa a despenjar la bandera estelada que onejava d'un dels arbres del parc.


Algú amb poder suficient segueix donant ordres... Ara li toca el torn a l'estelada que lluïa al costat del monument als patriotes de l'11 de setembre de 1714. El membre de la brigada enrotlla la bandera que desapareix de la visió dels assistents.

Ningú, absolutament ningú dels presents diu res al respecte. Ni els representants polítics ni tampoc els de les entitats convidades a l'acte. "Nacionalistesprudents", "catalanistesdebarretina", " catalanistessostenibles", "catanyolanistes", tots accepten per acció o per omissió que la bandera estelada desaparegui de l'escenari precisament l'any que es commemora el centenari del seu naixement.

Mentrestant, la bandera que representa el mateix estat que l'11 de setembre de 1714 va ocupar Barcelona; la bandera que representa el mateix exèrcit que va ocupar i sotmetre els Països Catalans, oneja amb supèrbia al balcó de l'Ajuntament d'Esplugues.

Qui té por de l'estelada?

3 comentaris:

Anonymous ha dit...

M'agradaria que "algu amb poder suficient" tingués la valentia d'explicar el per què d'aquest acte que ens recorde altres temps. Hi ha algú que ho vulgui fer?

Anonymous ha dit...

Ningu no, hi ha gent que es va queixar, apart de la meva queixa com a regidor, un senyor li va preguntar al funcionari si això és la democracia.
Volen guerra de banderes? Guerra a la guerra...

Jordi

M. Roser Algué Vendrells ha dit...

Em sap greu, però no entenc com algú que no diu qui és, pot demanar que algú "tingui la valentia" d'explicar alguna cosa. Jo a més de voler l'estalada l'11 de setembre i tots els dies de l'any, també vaig trobar a faltar que els mossos d'esquadre, policia nacional de CATALUNYA no formés part del "grupet de les autoritats" ni tingués cap mena de protagonisme, sent com és l'11 de setembre (fins ara) la diada nacional catalana...

roser