dilluns, 8 de setembre del 2008

JUNTS PODEM! REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA

Crec que és important el moment polític que està vivint ERC. Des de fa temps s'estava produint un acostament entre els principals sectors crítics del partit: Reagrupament.cat i Esquerra Independentista. Avui, definitivament, el que prevèiem es confirma i els dos corrents es fusionaran en un de sol: Reagrupament Independentista.

És interessant llegir l'article conjunt que han escrit Joan Carretero i Uriel Bertran per tal de donar el tret de sortida al nou corrent polític dins d'ERC. Vull destacar el que per a mi són punts crucials de l'article-document:

M'agrada el títol: "Junts podem!" Un títol que ja marca la recerca de la unitat per sobre dels interessos polítics o fins i tot personalistes. El retorn als criteris nacionals i d'independència per damunt d'estratègies que l'únic que fan és donar patent de catalanitat a partits i polítics que ni la tenen ni han fet res per guanyar-se-la.

L'evidència que en els dubtes, en les vacil·lacions i, sobretot, en les divisions, l'Estat espanyol s'enforteix cada vegada més. La constatació que cal construir un projecte nacional català per damunt de divisions estèrils que ens ensorren cada vegada una mica més.

De les darreres dècades, aquest és segurament un dels moments més favorables perquè un projecte independentista comenci a ser majoritari. Cal renovar aquest projecte i aglutinar esforços diversos. Un projecte obert a tothom: "[...] No cal que ningú ens busqui contra ningú perquè no ens hi trobarà."

La independència, l'Estat propi, només és possible amb l'esforç d'una majoria. No arribarà mai si creiem que només ens la portaran unes elits o els polítics professionals. Caldrà unitat política, però també unitat de la societat civil a l'entorn d'aquest projecte nacional català que ens pugui conduir a la independència.
Unitat dins de la unitat. No es tracta de crear una nova força que se sumi, en una escissió més a les que tant estem habituats, al munt de sigles que s'escampen arreu del país. El final de l'article és molt clar:
És l'hora del Reagrupament Independentista per rellançar el partit històric que ens ha de conduir a la llibertat, Esquerra Republicana de Catalunya.