dilluns, 12 de febrer del 2007

El web del portal oficial de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat ha obert una votació sobre el decret de la tercera hora de castellà. Tot i tenint en compte que les dades són relatives i només referides a la gent que vota en aquest web, els resultats és possible que puguin ser fàcilment extrapolables a moltes poblacions de l'entorn industrial de Barcelona.
Davant la pregunta "Aproves la proposta per introduir una tercera hora de castellà a primària?", de moment el resultat és de 63% SÍ i 37% NO...
Potser que hi reflexionem una mica sobre l'autèntica realitat social d'una bona part del nostre país.

1 comentari:

Dídac López ha dit...

Un 37% de NO en una ciutat amb un 10% de "usuaris preferents de llengua catalana" no és poc. L'autèntica realitat social, quan hom vol redreçar una llengua, s'ha d'enfocar en la visió de les persones que utilitzen aquesta llengua o que podrien utilitzar-la en un futur proper.
En tot cas, la reflexió seria sobre quines són les línies més adients per defensar la llengua catalana. I això passa per denunciar l'obligatorietat de la llengua espanyola, tota agressió lingüística de particulars i d'institucions i tota difamació contra el moviment lingüístic i el catalanisme en general. Perquè aquestes línies són absolutament independents de si en una localitat hi ha un 10% o un 90% d'"usuaris preferents de llengua catalana".