dimecres, 2 de setembre del 2009

LES LLENGÜES A CATALUNYA A ESPLUGUES

Ahir es va inaugurar a Esplugues, amb un èxit considerable de participació, l'exposició Les llengües a Catalunya. Les llengües dels catalans que romandrà oberta al Casal Robert Brillas, fins al 15 de setembre, de dilluns a divendres, de 8 a 22 h.

L’exposició proporciona dades objectives sobre totes les llengües que es parlen a Catalunya, a partir de l’augment dels contingents immigratoris que han obert els ulls a tots els europeus. La diversitat lingüística ja no pot ser vista com un càstig, sinó com un patrimoni acumulable que millora la capacitat de comunicació de les persones.

A Catalunya hi ha parlants de llengües de gairebé totes les branques indoeuropees, de més de la meitat de les famílies lingüístiques d’Àfrica, Àsia i Oceania, de diversos grups de llengües ameríndies, a més de diverses llengües de signes i llengües criolles. El resultat és un patrimoni lingüístic contemporani de primera magnitud, però sotmès a les incerteses del món modern, amb forts interrogants oberts. Es poden perpetuar totes les llengües fora dels seus llocs d’origen? Cal fomentar la seva pervivència? Quin rol juga el català en aquest nou paisatge lingüístic?

Aquí teniu algunes fotos de l'acte. En podeu veure més si visiteu la pàgina de l'exposició al Facebook: