dijous, 4 de juny del 2009

PERPLEX, JO? DONCS... SÍ!

Espero que el bon amic Enric Canela no se m’enfadi per l’ús paròdic del títol del seu magnífic article del 6 de setembre de l’any passat.

Però és que la meva perplexitat sobrepassa ja els límits tolerables…

Comentava ahir les declaracions del conseller Tresserras referents als motius de la desconnexió del senyal de la TV3 “normal” per a les Illes. Em sorprèn que un home d’ERC pugui dir-nos que és un acord entre governs legítims i democràtics i que els governs que són governs compleixen els pactes.

Aquest és el rovell de l’ou... Com és possible que ERC accepti un acord d’aquestes característiques? Un acord totalment regressiu en molts aspectes. ¿Per què, doncs, se’ns omplen la boca d’espai de comunicació català, d’unitat de la llengua i de Països Catalans?

Tampoc no entenc el poc ressò mediàtic que està tenint aquest fet. Pocs diaris n’han parlat, poques ràdios –amb els seus contertulians de sempre- n’han comentar res i, per descomptat, silenci total a TV3.
La meva perplexitat augmenta quan veig que el diari AVUI (concretament el seu director, senyor Toni Cruanyes) ha prohibit un article de Víctor Alexandre que, amb el títol Esquerra, partit conservador, criticava el partit republicà.
La paraula, per molt grossa que sembli, és aquesta: prohibir. Podeu seguir el procés d’aquesta atzagaiada impròpia de qualsevol diari, i encara menys d’un com l’Avui, que vol ser la veu del nacionalisme català. Potser també caldria parlar d’aquest diari i del poc interès que ha tingut en esdevenir, com volia ser en els seus inicis fa ja més de trenta anys, el diari dels Països Catalans. Una altra oportunitat perduda en la creació de l’espai de comunicació nacional.

Ignoro si el senyor Toni Cruanyes és d’ERC o si hi manté algun tipus de relació. Ignoro si aquest atemptat a la llibertat d’expressió en general i a la de premsa en particular, ha estat promogut des de la direcció del partit que avui governa en "tripartició" la Generalitat de Catalunya. És evident, però, que la direcció d’ERC sembla haver perdut el nord (si més no, el nord de l’independentisme democràtic).

Alguna cosa està passant des de fa ja molt de temps perquè homes com Víctor Alexandre escriguin un article com el que la direcció de l’Avui ha censurat.

I si us plau... amics d’ERC, no comenceu a dir que Víctor Alexandre és un independentista de dretes, que és un submarí de Convergència o que aviat el veurem a la Casa Gran d’Artur Mas.

Perquè això, amics meus, ja no "cola".

2 comentaris:

Enric I. Canela ha dit...

Encantat amic.
Tot el que dius és per estar perplex sinó fos perquè no enganyen gaire. fa temps que se'ls veu el llautó
Tenim feina per fer net.

santa ha dit...

a "esquerra nacional" fa unes setmanes (just després de l'article de carretero) el cruanyes va publicar un articlet en què defensava fil per randa l'estratègia actual d'erc. no sé tampoc quin lligam té amb erc, però bé, salut