dissabte, 9 de maig del 2009

TOT UNA LLIÇÓ

Avui, ja ho hem citat en anteriors posts, és la gran manifestació del País Valencià. És la manifestació en defensa de la llengua i la cultura catalanes; la manifestació per la llibertat d’expressió; la manifestació per una televisió sense fronteres.

M’agradaria destacar, però, el que per a mi és el punt més important d’avui: el protagonisme que han assumit les organitzacions juvenils valencianes.

Acció Cultural, en un gest importantíssim, ha decidit donar tot el protagonisme enguany a les organitzacions juvenils valencianes. Joves d’Acció, Joves Socialistes del País Valencià, Bloc Jove, Joves d’Esquerra Unida, JERPV, Joves amb Iniciativa, Joves de CCOO, Joves d’UGT, Intersindical Jove i Bloc d’Estudiants Agermanats i Joves de Ca Revolta s’han unit per aprovar un Manifest conjunt, encapçalar la manifestació del 9 de maig (els seus representants duran la primera pancarta) i fer el parlament final de la manifestació.

Quan aquí ens trobem en molts casos amb un escàs relleu generacional pel que fa a temes com la llengua i la cultura, des del sud ens donen un exemple –grans i joves- de quin ha de ser el camí.

Tot una lliçó.