dilluns, 11 de maig del 2009

L'EIX NACIONAL PER UN CANVI NACIONAL

Aquí el teniu... L’anunci a tota plana del PP, com és de preveure redactat íntegrament en llengua castellana, amb el reforç visual d’una mare i el seu fill emmanillats i amb els ulls tapats.

Floretes diverses... “la miseria intelectual que conlleva la Ley de Educación sólo conduce a un futuro: la miseria moral y económica [...]el PP se compromete a defender la libertad de los padres para elegir el centro educativo de sus hijos así como la lengua preferente en la escuela: catalán, español o inglés.”

Una nova campanya del PP contra la llengua catalana i contra Catalunya. Ja sabem per on van sempre els trets i així ho ha demostrat el cap de llista del PP a les leccions europees, Sr. Mayor Oreja que estrenava la seva precampanya a Madrid tot assegurant que “el sistema educativo catalán es una inmersión en la ignorancia".

Quin és el principal problema? Que la Llei d’Educació de Catalunya rebutja la tercera hora de castellà i es reafirma en el procés d’immersió lingüística. L’espanyolisme de sempre, el que va promulgar el decret de la tercera hora (PSOE) i el que li va donar total suport (PP) despleguen ja les seves més ràncies figures defensores de la “Unidad de destino en lo universal” (Mayor Oreja i Vidal Quadras) i tota la força del seu aparell propagandístic i publicitari per atacar el punt més important de la identitat catalana: la llengua.

Aprofitem per fer una reflexió a l’entorn d’aquesta llei... Els socialistes catalans van rebre la promulgació del decret de manera totalment passiva. Tan passiva, que en un primer moment van començar a aplicar-la de manera subtil, tot enviant ordres a les escoles.

Que ha fet canviar d’actitud al PSC? L’aliança entre CiU i ERC que ha permès que la futura Llei d¡Educació desmunti l’aplicació de la tercera hora de castellà que ens venia manada des de Madrid.

Una demostració de com l’eix nacional podria servir per canviar moltes coses.