diumenge, 22 de febrer del 2009

L'AJUNTAMENT D'ESPLUGUES ARRACONA EL CASTELLÀ

Els paladins de la llibertat lingüística han alçat la seva veu. L’Agrupació del Baix Llobregat Sud de Ciutadans-Ciudadanos ha presentat una proposta a l’Ajuntament d¡Esplugues per demanar que, entre altres coses es canviï el Reglament d’Usos Lingüístics per tal que no s’exclogui el castellà en cap dels documents, comunicacions, etc. que es puguin fer des de l’Ajuntament.
“L’Ajuntament oblida i arracona a la societat espluguina castellanoparlant...”

Òndia! Ja era hora que algú digués la veritat en aquest poble. Els ciutadans de parla castellana estan contínuament marginats pel que fa a l’ús de la llengua. Els funcionaris, la policia municipal, regidors... tothom només fa servir el català i tant és que l’interlocutor parli en castellà, ells, en aquest afany imperialista, continuen amb el català mal a qui pesi.

Ciutadans-Ciudadanos vol que l’Ajuntament s’adhereixi al Dia Internacional de la Llengua Materna i que, per tant, es dirigeixi a la ciutadania en bilingüe. A més, ens recorda que cal promoure el multilingüisme i la diversitat cultural.

Com és que els grans defensors del bilingüisme (i ara resulta que també del multilingüisme!) són sempre unilingües en castellà?


Proposem que l’Ajuntament esdevingui multilingüe. Que es faci un cens de les llengües maternes que es parlen a Esplugues i que, a partir de les dades, s’elaborin tantes versions de documents com llengües hi hagi. A més, caldria pagar cursos intensius d’aquestes llengües a tot el funcionariat municipal i també a tot l’equip de govern, així com a la totalitat dels regidors i regidores de l’Ajuntament. Les intervencions i els plens municipals hauran de ser amb traducció simultània a totes les llengües i la revista El Pont haurà de ser editada en totes les llengües maternes de la ciutadania espluguina. Tot sigui pel respecte al multilingüisme!

Sort que tenim Ciutadans-Ciudadanos que, amb la seva lluita, defensen els drtets individuals de les persones. Llàstima que s’oblidin totalment dels drets col·lectius...

Només un apunt dirigit a tothom que ha fet seva la llengua catalana, ja sigui perquè l’ha adquirit per naixença o per adopció. Com és que els nostres enemics saben defensar amb ardor i perseverança les seves idees opressores i nosaltres continuem immòbils i amb la boca oberta.