diumenge, 2 de novembre del 2008

VÍDEO D'IMATGES DE 100 ANYS D'ESTELADA

Enguany commemorem el centenari del naixement de la bandera de combat, de la bandera de l'estel solitari. Enguany fa cent anys que per primera vegada va aparèixer una imatge amb la bandera estelada.

Les banderes són símbols i la simbologia és important. En el cas de l’estelada, que no cal dir que està inspirada en la bandera cubana, el triangle lateral és equilàter i simbolitza l’estabilitat, l’equilibri i la senzillesa. Sovint apareix en tota la iconografia dels massons. L’estel solitari de cinc puntes simbolitza la llibertat, la independència del país que representa. Els colors tenen la mateixa simbologia que els ideals de la revolució francesa, més tard adaptats també a les banderes d’EUA i de Cuba. El triangle blau del cel simbolitza la humanitat i l’estel de color blanc la llibertat.
Enguany, amb aquesta commemoració de 100 anys de bandera estelada, rendim homenatge a tots els patriotes morts per les llibertats catalanes. Com a independentistes, hem de tenir un record especial per a tots els que des de l’any 1918 han lluitat, han sofert presó o exili, o fins i tot han mort perquè la bandera de l’estel solitari pugui onejar un dia tota sola en llibertat.

Des de la Comissió 100 anys d'estelada, ens arriba aquesta interessant vídeo recull d'imatges relacionades amb el centenari de la nostra bandera.