divendres, 17 d’octubre del 2008

DEMÀ, 18 D'OCTUBRE, TOCA CORRELLENGUA

Demà, 18 d'octubre, toca Correllengua...

Un any més, el la flama simbòlica del Correllengua arribarà a Esplugues. Un fet que presenta dues vessants, una de bona i un altra de dolenta.

Ens hem de felicitar tots plegats, CAL d'Esplugues, entitats i col·lectius del poble, per aconseguir que una activitat lúdica i reivindicativa com és el Correllengua compelixi ja la setena edició a Esplugues. És un clar indicatiu de la vitalitat cultural i tradicional del nostre poble, però també és una mostra de la nostra lluita aferrissada per situar el català al lloc que li correspon dinsde la nostra societat.

Ara bé, tots voldríem que activitats com el Correllengua no fossin necessàries als Països Catalans. Si demà celebrem la VII edició del Correllengua d'Esplugues, vol dir que encara són imprescindibles actes com aquest per avançar en el ple reconeixement de la unitat de la llengua catalana, l’oficialització a tot el territori i el foment d’uns hàbits de fidelitat lingüística.

Demà, però, toca Correllengua...

Passem-nos-ho el millor possible amb totes les activitats programades. Divertim-nos i que la diversió ens serveixi pera desacomplexar-nos i eliminar les pors pel que fa a l’ús de la llengua.

Voluntat i exigència, per a nosaltres mateixos i per als nostres governants i sobretot que, d'una vegada per totes, aprenguem a fer-nos respectar com a catalanoparlants.