dimecres, 23 d’abril del 2008

PREMIS JOAN COROMINES: ISABEL-CLARA SIMÓ

La CAL d'Esplugues, conjuntament amb el secretariat nacional de la CAL i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Esplugues i del Centre l'Avenç, us convida a l'acte de lliurament dels Premis Joan Coromines 2008.

La celebració tindrà lloc el proper dissabte dia 26 d'abril, a partir de les 8 del vespre, a la sala Joan Brillas del Centre Cultural l'Avenç, d'Esplugues de Llobregat. Podeu veure el programa si cliqueu aquí.

Des d'aquest bloc volem fer una síntesi dels premiats d'enguany:

Premi a la trajectòria personal en favor de la llengua i cultura catalanes a Isabel-Clara Simó.

Nascuda a Alcoi, la Isabel-Clara Simó es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de València i es va dedicar a l'ensenyament. De catedràtica d'institut va passar a exercir durant quatre anys a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra. Va obtenir el doctorat en Filologia Romànica i es va examinar a Barcelona de les assignatures de la carrera de Periodisme, que va exercir des de l'any 1972 fins al 1983, dirigint el conegut setmanari Canigó. ctualment col·labora en diversos mitjans de comunicació i és columnista del diaria AVUI.
Ha estat guardonada, entre d'altres, amb el premi Sant Jordi 1993 per La salvatge. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El 1999 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi. L'any 2001 rep el premi Andròmina pel llibre Hum... Rita!: L'home que ensumava dones i el 2004 el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en la seva modalitat d'assaig, per, En legítima defensa.

L'any 2007 li ha estat concedit el premi Ciutat d'Alzira per la seva darrera obra El meu germà Pol.