dimecres, 5 de març del 2008

EL PAÍS DELS ESVORANCS (XXII)...O L'ESQUIZOFRÈNIA CATALANA


L’esquizofrènia és un transtorn fonamental de la personalitat, un distorsió del pensament...

L’API més antic de Vilanova, el senyor Manel Nevot, ha passat a ser l’API més conegut de tot l’Estat després que el Sr. Rajoy el fes servir com a exemple de la repressió que s’exerceix a Catalunya sobre la llengua castellana.

El més sorprenent de tot és que el Sr. Nevot és català i un autèntic militant lingüístic, a favor de l’espanyol, naturalment. Reconeix haver donat permís a la direcció del PP per tal que fessin servir el seu cas com a exemple. El seu tarannà és bel·ligerant i desafiant: “Si les quitas la lengua, los nacionalistas no tienen dónde comer”, diu en unes declaracions (com no!) a l’ABC i reconeix, sense cap mena de vergonya, que està gaudint del seu minut de glòria per ser el protagonista lingüístic del debat bipolar del passat dilluns. Ja el podeu veure a la fotografia "posant" tot ufanós i orgullós davant del rètol que es nega a modificar.

La multa, diu el diari, és producte d’un “chivatazo”... És a dir, quan la policia sanciona empreses per delictes ecològics, contra el medi ambient, per sorolls... són “chivatazos”... Quan els mossos multen els que cometen imprudències al volant... són “chivatazos”. Evidentment, les lleis no estan per a complir-les i aquell que les infringeix és víctima de la injustícia i d’un “chivatazo”. Les lleis, com és natural i comprensible, no haurien d'aplicar sancions. De fet, la gent que sobrepassa els límits de velocitat indicats, en cap cas se l'hauria de sancionar; ni tampoc haurien de ser multades les empreses que infringeixen algun tipus de llei; ni tampoc...
El problema -una vegada més- no és que aquest senyor aparegui a les pàgines de l’ABC, o que sigui el símbol de la batalla lingüística del PP, sinó que se li facin entrevistes des d’un mitjà com TV3 (“la nostra”) i mitjançant un professional de la categoria del Sr. Cuní.

Esvorancs... Fuites... i ara esquizofrènia...