diumenge, 18 de febrer del 2007

DESPERTEM-NOS!

Isabel-Clara Simó, en un article publicat a l'AVUI del 17 de febrer, escriu que "És bo somiar, no hi ha dubte. Però encara és més bo despertar-se. A part del poeta Foix, tots nosaltres hi veiem clar quan estem desperts."
Nosaltres, però semblem seguir fil per randa els versos de Foix: "És quan dormo que hi veig clar..." Potser en Foix, sí, que hi veia clar, però als catalans i catalanes ens convindria més despertar-nos d'una vegada.
Fixeu-vos en el procés que va seguint allò que en un principi ens deien que només es tractava d'unes mesures per millorar la preparació dels nostres nens i nenes. El decret del ministeri d'Ensenyament que incloïa la ja famosa tercera hora de castellà va fent forat. Què és el que pretén aquest decret? Millorar la qualitat lingüística dels "catalanets i catalenetes" del futur? Ni parlar-ne! L'objectiu, com gairebé sempre, és atacar, frontalment o per rereguarda, la nostra minvada capacitat de decisió. Atacar allò que continua sent -malgrat vulguin desvirtuar-ho les ments espanyolitzades que conviuen amb nosaltres- l'eix central de la nostra personalitat nacional, la base i el suport de la nostra identitat: la llengua.
Tal com us dèiem, el procés segueix avançant. Ara, la conselleria d'Educació amb el seu conseller Ernest Maragall al front, ens avança els continguts d'un nou decret que està en fase d'elaboració i que preveu redefinir el model d'immersió en català a les escoles. El conseller ens diu que, en determinades zones de Catalunya ja no fa falta la immersió lingüística i que el seu model d'escola trilingüe (el gran parany i la gran estafa) no preveu una immersió uniforme a tot el país.
El trilingüisme és l'eina que faran servir com a excusa per frenar la immersió (un dels pocs avenços reals áconseguits en matèria lingüística) i, de retruc, debilitar encara més el procés de normalització lingüística del nostre país.
No havíem quedat que, en cap dels casos, el decret afectaria el procés d'immersió? Serà possible que hi hagi una modificació de la política d'immersió lingüística quan, precisament ara, governa un partit independentista?
Ah! El diputat de Ciutadans, Antonio Robles, va mostrar el seu acord i la seva confiança amb el conseller Maragall....
No és quan dormim que hi veiem clar.... Despertem-nos d'una vegada!!