¿Fins quan haurem de suportar aquesta política bilingüista, absurda i fora de lloc, que de manera sistemàtica practica el nostre Ajuntament?
La darrera enquesta sobre coneixement lingüístic donava com a resultat que un 94% de la gent censada a Catalunya entenia el català... per què, doncs, aquesta insistència? No existeix cap argument vàlid per mantenir aquest bilingüisme bilateral.
A Catalunya es parlen més de 300 llengües. El bilingüisme català-castellà és, no només antiquat i sense lògica, sinó que s'allunya d'una visió lingüística moderna i de futur. És un bilingüisme que no condueix enlloc, si no és a l'arraconament del català, allunyant-lo del paper que ha de tenir com a llengua d'acollida, com a llengua d'interrelació, com a llengua de cohesió social i cultural d'aquest país tan divers i complex.
Sra. Pilar Díaz, regidors i regidores, canviem tots plegats aquesta inèrcia i situem la llengua catalana al lloc que li correspon. Ens estalviarem ridículs com el del tríptic: 13 paraules, 59 lletres... només 4 de diferents... De veritat creuen que és necessari?
1 comentari:
El govern del tripartit i, ara mateix, el candidat Montilla, insisteixen en el caràcter "bilingüe" de la cultura catalana. Un bilingüisme que erigeixen contra les llengües minoritàries (les 300 o més que s'esmenten), i contra la possibilitat de fer valer el català per ell mateix, com a llengua nacional.
Davant d'això, difícilment l'Ajuntament d'Esplugues rectificarà. I si ho fa, en el sentit de fer estalvi, eliminarà la llengua catalana. I esgrimirà per fer-ho dues raons: 1) que tots els catalanoparlants d'Esplugues entenen el castellà 2) que la llengua catalana a Esplugues és minoritària (25%-30%?).
Contra aquests arguments no hi ha més remei que insistir en el paper especial (i específic) de la llengua catalana com a llengua de cohesió intercomunitària.
Publica un comentari a l'entrada