divendres, 21 de juliol del 2006

FINS QUAN?


¿Fins quan haurem de suportar aquesta política bilingüista, absurda i fora de lloc, que de manera sistemàtica practica el nostre Ajuntament?
La darrera enquesta sobre coneixement lingüístic donava com a resultat que un 94% de la gent censada a Catalunya entenia el català... per què, doncs, aquesta insistència? No existeix cap argument vàlid per mantenir aquest bilingüisme bilateral.
A Catalunya es parlen més de 300 llengües. El bilingüisme català-castellà és, no només antiquat i sense lògica, sinó que s'allunya d'una visió lingüística moderna i de futur. És un bilingüisme que no condueix enlloc, si no és a l'arraconament del català, allunyant-lo del paper que ha de tenir com a llengua d'acollida, com a llengua d'interrelació, com a llengua de cohesió social i cultural d'aquest país tan divers i complex.
Sra. Pilar Díaz, regidors i regidores, canviem tots plegats aquesta inèrcia i situem la llengua catalana al lloc que li correspon. Ens estalviarem ridículs com el del tríptic: 13 paraules, 59 lletres... només 4 de diferents... De veritat creuen que és necessari?

1 comentari:

Dídac López ha dit...

El govern del tripartit i, ara mateix, el candidat Montilla, insisteixen en el caràcter "bilingüe" de la cultura catalana. Un bilingüisme que erigeixen contra les llengües minoritàries (les 300 o més que s'esmenten), i contra la possibilitat de fer valer el català per ell mateix, com a llengua nacional.
Davant d'això, difícilment l'Ajuntament d'Esplugues rectificarà. I si ho fa, en el sentit de fer estalvi, eliminarà la llengua catalana. I esgrimirà per fer-ho dues raons: 1) que tots els catalanoparlants d'Esplugues entenen el castellà 2) que la llengua catalana a Esplugues és minoritària (25%-30%?).
Contra aquests arguments no hi ha més remei que insistir en el paper especial (i específic) de la llengua catalana com a llengua de cohesió intercomunitària.