dissabte, 16 d’agost del 2008

TORNEM-HI!


Els dies de lleure s'escolen ràpidament i ja tornem a ser de nou a les "trinxeres"...

Dies de repòs per terres de Cantàbria... Paisatges impressionants, gent amable, menjar i beure de primera i... banderes espanyoles i sentiment nacionalista ple a vessar! No m'estranya... heu provat d'estar quinze dies veient només televisions estatals?
Dies per aprofitar per llegir aquells llibres que esperaven a la lleixa...

Mil cretins, de Quim Monzó. Narracions extraordinàries, com sempre. Aquestes, lligades directament amb el dolor i amb tot el cantó amarg que representa la vellesa: la malaltia, el procés degeneratiu i la mort. També, però, l'amor. La vida i tot el que egloba de misèria humana.

Tretze tristes tràngols, d'Albert Sànchez Piñol. Allunyat dels seus grans èxits, La pell freda i Pandora al Congo, Els contes de Sànchez Piñol ens presenten uns personatges que, tal com resa el títol, són
tretze, són tristos i travessen per diversos tràngols. Es llegeixen d'una tirada i, com és habitual en les narracions de Sànchez Piñol, esdevenen una barreja d'ironia, humor, tragèdia i, sobretot, reflexió sobre el comportament humà.
Jordi Pujol, Memòries. Un llibre que pot servir per recordar (o per conèixer) la nostra història més recent des del punt de vista i l'experiència viscuda per un dels polítics catalans més importants dels últims segles. Des de la seva infantesa fins a l'any 1980, podem assistir a l'etapa de formació, la militància clandestina, la presó, l'etapa de "fer país" i la transició política.

El joc de l'àngel, de Carlos Ruiz Zafón. El segon llibre de l'escriptor després de l'èxit de L'ombra del vent. Ambientada també a Barcelona, als anys 20, ens presenta un relat, mig d'intriga, mig de misteri esotèric, centrat en l'amor, la passió i l'amistat. El llibre torna a ser el gran protagonista d'un relat que enganxa des de la primera pàgina.